Wandelingen met kwaliteitslabel in de provincie Limburg

Wist je dat Limburg over drie regionale landschappen beschikt? De Kempen en Maasland, Lage Kempen, en Haspengouw en Voeren zijn inderdaad erkend en tellen samen 200 prachtige wandelingen. Ze werden allemaal samengebundeld op

www.wandeleninlimburg.be
.


Woon je in Limburg of houd je van deze streek? Dan heb je zeker en vast gelijk, want de provincie beschikt over drie regionale landschappen: de Kempen en Maasland, Lage Kempen, en Haspengouw en Voeren. Samen tellen ze ruim 200 wandelingen.

Op de website

www.wandeleninlimburg.be
krijg je ze allemaal bij elkaar. Je kan een wandeling van minder dan één uur uitpikken of voor een langere tocht kiezen (2, 3, 5 tot 10 uur!) Je kan ook selecteren welk soort landschap je wil zien (heide, bos, moeras, dorp, rivier, ...).

Pittoreske dorpen in de Maasvallei, glooiende akkers en boomgaarden in Haspengouw en Voeren, een natte wildernis in Kempen-Broek, bossen en groene valleien in de Lage Kempen en de weidse heide in het Nationaal Park Hoge Kempen, ... . Limburg heeft voor elke wandelaar wat moois in petto!

De routes hebben een duidelijke bewegwijzering op houten palen en zijn langs twee zijden bewegwijzerd. Bij de parkeervoorziening staat een duidelijk overzichtsbord. De routes worden regelmatig gecontroleerd.

www.wandeleninlimburg.be

Melody De Visscher

© Vivat.be 2020