Wandelen in de fruitstreek

Limburgs Haspengouw is een aantrekkelijk glooiende streek, vooral bekend om haar talloze boomgaarden, de fruitstreek bij uitstek. Ook het land van Katarakt, de tv-serie, en daardoor net iets minder rustig dan voorheen. Maar wel nog altijd een prachtige streek.Wie Limburgs Haspengouw zegt, denkt aan een reusachtige boomgaard. In de nazomer, het plukseizoen zeg maar, geurt de streek er letterlijk naar lekker fruit. Bijna niet te geloven hoeveel vruchten de fruitbomen kunnen dragen: appels (goudrenet, jonatan, golden) en peren (conference, doyene, en andere soorten).
 
Maar Haspengouw is ook een echt kastelenland. Een prachtige wandeling voert van het kasteel van Rullingen over onverharde wandelwegen door het mooie park en langs het fructuarium en Kasteel De Klee. Overal staan imposante vierkantshoeven en kapelletjes: de kluiskapel van Oetersloven (O.-L.-Vr. van Zeven Smarten), de Mariakapel van O.-L.-Vr. van Lourdes. Fraaie dorpskernen maken het schilderij helemaal af.

Zowat halverwege Sint-Truiden en Tongeren ligt Borgloon. Een van de deelgemeenten van Borgloon is het kleine Kuttekoven, met op zijn grondgebied het fraaie kasteel Rullingen, niet ver van de groene vallei van de Herk. Hier vertrekt onze wandeling, slingerend door de boomgaarden.  Na de middagpauze in taverne De Klee passeert u de Mariakapel en kasteel De Klee. Op het gezellige terras of in de taverne van Het Jachthuis kunt u de dag lekker afronden met pannenkoeken of Limburgse vlaai.

 

Mmv

Austria Freunde

© Vivat.be 2020