Paradisio, meer dan een dierentuin alleen

Met de zomermaanden in het vooruitzicht is het misschien leuk om enkele tips voor daguitstapjes door te nemen. Paradisio ligt in Brugelette, nabij Bergen, en vormt al enkel jaren een prachtig natuurpark met talrijke vogelsoorten, maar ook andere dieren, waarmee het publiek kan kennismaken. Het park is het natuurlijk het meest bekend door de speciale shows met roofvogels. Sinds april van dit jaar is er ook een schitterende attractie bijgekomen : de walvisvaarder Mersus Emergo, een vaartuig van 2400 ton met een oppervlakte van 6000 m² en 4 niveau's.


Vorig jaar bezochten bijna een half miljoen mensen het Parc Paradisio, dat kan gelden als één van de mooiste ornithologische parken ter wereld. De roofvogeldemonstraties met valken, uilen, buizerds, arenden en gieren zijn gewoonweg adembenemend. In de grote vogelkooien huizen onder meer de condor en een aantal andere roofvogels. In de gigantische tropische serre Oasis maak je kennis met een heleboel vogelsoorten en in het moerasgedeelte van het park leer je verschillende soorten kraanvogels kennen. Een andere ornithologische trekpleister vormen de papegaaien die in grote verscheidenheid aanwezig zijn in het park en allerlei kunstjes vertonen.

Verder kan je nog een heleboel andere dieren bewonderen. Op het apeneiland Madidi huizen de doodshoofdaapjes en op Nosy Komba zitten de lemuren uit Madagascar zich te vermaken in de schaduw van een grote waterval. De Nautilus biedt een blik op het leven onder water. Pinguïns en zeeleeuwen hebben ook een plekje in het park gekregen en in het kasteel kan je in een aantal aquaria kennismaken met diverse vissoorten.

Voor de kinderen is er verder een speeltuin en een kinderboerderij.


 

Nieuw in Paradisio : de Mersus Emergo

Sinds april 2003 loopt in Paradisio de tentoonstelling "Nature and Future, de laatste uitroeiing?" Deze tentoonstelling werd ondergebracht in een speciaal geconstrueerde replica van een walvisvaarder, die aangemeerd ligt op één van de grote vijvers van het park. Het gevaarte is ongeveer 100 m lang en 33 m breed, weegt 2400 ton en heeft een oppervlakte van 6000 m². De tentoonstelling die je op deze walvisvaarder kan bezoeken gaat over de lange en moeilijke relatie tussen mens en natuur en draait rond een aantal thema's, waaronder het uitsterven van diersoorten, gevaren voor het ecosysteem, zorg voor dieren,... Alleen al de majestueuze omkadering van deze tentoonstelling maakt een bezoek meer dan de moeite waard.


 

Praktische informatie

Parc Paradisio
Domaine de Cambron
B-7940 Brugelette (België)
In Belgisch Henegouwen, bij Bergen
Tel. : + 32 (0) 68 250 850
Fax : + 32 (0) 68 455 405

info@paradisio.be

www.paradisio.be


Paradisio is elke dag open (7 dagen op 7) vanaf 5 april tot 3 november 2003,
van 10 u tot 18 u (tot 19 u in juli en augustus) en ten laatste tot zonsondergang.


Toegangsprijzen
Er zijn verschillende tarieven en je kan best hiervoor de
website
van Paradisio raadplegen. Er wordt al een onderscheid gemaakt tussen individuele en groepstarieven en daarbinnen nog eens volgens leeftijd. Personen met een handicap vallen steeds onder groepstarief. De individuele tarieven zijn als volgt : volwassenen (12 tot 59 jaar) : 15 euro; senioren (+ 60 jaar): 12,50 euro; kinderen tussen 3 en 11 jaar : 10 euro; kinderen jonger dan 3 jaar : gratis.


Paul Willems
 

© Vivat.be 2020