Paradisio heet nu Pairi Daisa

Veel mensen zullen het park in Brugelette bij Bergen nog wel een tijdje koppig Paradisio blijven noemen. Maar dit prachtige natuurpark met talrijke vogelsoorten en ook andere dieren, dat vooral bekend is om z’n speciale shows met roofvogels, is nochtans écht wel van naam veranderd, en heet nu officieel Pairi Daisa. 


Pairi Daisa geldt als één van de mooiste ornithologische parken ter wereld. De roofvogeldemonstraties met valken, uilen, buizerds, arenden en gieren zijn gewoonweg adembenemend. In de grote vogelkooien huizen onder meer de condor en een aantal andere roofvogels. In de gigantische tropische serre Oasis maak je kennis met een heleboel vogelsoorten en in het moerasgedeelte van het park leer je verschillende soorten kraanvogels kennen. Een andere ornithologische trekpleister vormen de papegaaien die in grote verscheidenheid aanwezig zijn in het park en allerlei kunstjes vertonen.

Verder kan je nog een heleboel andere dieren bewonderen. Op het apeneiland Madidi huizen de doodshoofdaapjes en op Nosy Komba zitten de lemuren uit Madagascar zich te vermaken in de schaduw van een grote waterval. De Nautilus biedt een blik op het leven onder water. Pinguïns en zeeleeuwen hebben ook een plekje in het park gekregen en in het kasteel kan je in een aantal aquariums kennismaken met diverse vissoorten. 

Voor de kinderen is er verder een speeltuin en een kinderboerderij.

Nieuwigheden 

In 2009 werd de bezoeker uitgenodigd om in Paradisio het koninkrijk Ganesha te komen ontdekken, een Indonesische tuin waar olifanten en makaken zich een weg banen door de overvloedige vegetatie in een decor van terrasgewijs aangelegde rijstvelden en Balinese tempels. 

Voor 2010 zijn er enkele aanpassingswerken voorzien die het comfort van de bezoekers moeten vergroten, onder meer aan de publiekszone bij de roofvogelshow. 

Praktische info

Parc Pairi Daiza 

Domaine de Cambron

7940 Brugelette (nabij Bergen, in België)

Tel. +32 (0)68 25 08 50 - fax +32 (0)68 45 54 05

E-mail:

info@paradisio.be

Website:

www.paradisio.be
 

In 2010 is Paradisio open van 3 april tot 7 november  

van 10 uur tot 18 uur (tot 19 uur in juli en augustus) en ten laatste tot valavond.

Huisdieren worden niet toegelaten in het park. 

Tarieven

Individuele tarieven :

Kinderen jonger dan drie : gratis 

Kinderen (van 3 tot 11jaar): 17 euro 

Volwassenen (van12 tot 60 jaar): 22 euro 

senioren (vanaf 60 jaar): 20 euro 

Pairi Daiza is toegankelijk voor personen die zich moeilijk verplaatsen. Zij genieten van het groepstarief. Ook de toiletten en restauratiegelengenheden zijn aangepast. 

Voor groepstarieven: mail naar

resa@paradisio.be
 

 

Paul Willems

 

© Vivat.be 2020