Mobiliteit à la carte, een hele week lang

Het hoeft allicht niet meer gezegd. Van 16 tot 22 september neemt in heel Europa de Week van Vervoering de controle over het stuur om je te begeleiden van het ene naar het andere evenement rond duurzame mobiliteit in je streek, dorp of stad. Surf alvast naar de website.  Stippel er jouw persoonlijk weektraject uit of stel je perfecte Open Monumentendagje samen tijdens de Autoloze Zondag in de hoofdstad.


Programma

Van 16 tot 22 september staat heel Europa in het teken van de mobiliteit ter gelegenheid van de Week van Vervoering. Elke dag staat een ander thema centraal: te voet gaan, fietsen, het openbaar vervoer, autodelen.

Het programma van de Week van Vervoering staat bol van uitstapideetje en evenementen rond stedelijke mobiliteit in je streek, dorp of stad. 

Op de website vind je ze allemaal terug  terug in

de agenda per gemeente
.
 

Brussel zit in mijn binnenband

Op zondag 19 september wordt het Brussels Gewest het paradijs van de zachte mobiliteit. De stad brengt je dan in vervoering met maar liefst 160 km2 aan autovrij verkeer.

Trek er op uit te voet, op rollers of met de fiets. Verplaats je gratis met bus, tram of metro van het ene punt van Brussel naar het andere om er aan te sluiten bij een rondleiding of wandel- of fietstocht.

Voor een overzicht van de aktiviteiten, surf naar de

kaart van de Autoloze Zondag Brussel

 

Wie zich in het centrum begeeft, moet zeker ook afzakken naar Landelijk Brussel aan het Paleizenplein. Daar wordt er een grasveld van bijna 2.000 m2 uitgerold. Een plattelandstafereel zal er tot leven worden gebracht, incluis boeren met hun hoevedieren die naar de stad afzakken om er hun eerlijke streekproducten aan te prijzen.

Je kan er de fietskuiten verpozen in de dorpskroeg of bij de muziekkiosk, kuieren langs informatiestands of je op de grasmat neervlijen voor de reuzenpicknick. Voor de kleinsten zijn een speelplein en animaties voorzien.

Naast het Paleizenplein kan je ook op 10 andere symbolische Brusselse locaties afstemmen op gelijkaardige gelegenheidsdorpjes.

Voor meer info, zie

Mijn dorp in de stad
.

 

Open monumenten


De Autoloze Zondag valt naar goede gewoonte samen met dag twee van de Brusselse Open Monumentendagen gewijd aan het thema “Steen & Co".

Op het programma staan gebouwen volledig opgetrokken uit of bekleed met natuursteen en gevels met opmerkelijk gebeeldhouwde elementen. Er gaat ook aandacht uit naar het decoratief gebruik in interieurs van natuursteen of van imitatie- en andere vervangmaterialen.

Programma Open Monumentendagen

© Vivat.be 2020