Kerstmarkten 2008 (en ook de stallen)

Op 30 november gaat in Oostende al de Kerstmarkt open, 'om in te spelen op de Engelse markt'. Waar en wanneer kunt u de komende weken nog Kerstmarkten bezoeken? Of maakt u liever een ritje langs de mooiste Kerststallen? Eén ding is zeker: verkoop en gebruik van alcohol worden op verschillende plaatsen sterk beteugeld.


Tal van Kerstmarkten waren de afgelopen jaren plaatsen van openbare dronkenschap geworden. Met alle gevolgen vandien: vechtpartijen, alcoholvergiftiging, vandalisme, wildplassen... Om die reden worden jenever en andere sterke dranken dit jaar in Kasterlee resoluut van de Kerstmarkt gebannen, brengt Sint-Truiden de duur terug van 30 naar 5 dagen en patrouilleren in Brugge en Antwerpen nog meer agenten, vooral om minderjarige drinkers aan te spreken.

Reden temeer om een Kerstmarkt te bezoeken. Het zal er zelden zo vredig geweest zijn, en is dat niet wat de grote held van Kerstmis, Jezus Christus, ons gebracht heeft?

Ere wie ere toekomt:

Oostende
opent de feestelijkheden. Schaatspiste, 45 chalets, kerstlabyrint, eindejaarsvuurwerk... Alle ingrediënten voor een stemmige Kerstsfeer zijn aanwezig.

In

Brugge 
ligt de nadruk op beeldende kunsten en ambachten. U kunt er ook het
Sneeuw- en Ijssculpturenfestival
bezoeken.

Glühwein, Reibekuchen uit Duitsland, soep, braadworst, Vlaamse pralines, kerstbollen uit Oekraïne en nougat uit Montélimar: dat en nog veel meer op de gezellige kerstmarkt van

Antwerpen
, met in de eindejaarsweek ook de unieke
Winterfoor.
Wel even afwachten of de nieuwe locatie meevalt, op de Scheldekaaien, een poging van het stadsbestuur om de situatie op de Kerstmarkt 'beheersbaar' te houden.

Mechelen
 belooft de lekkerste geuren, kleuren en melodieën. In
Gent
zal er niet alleen kerstmuzak te horen zijn maar ook folk en rock.

 

In

Brussel
staat traditioneel een verlicht reuzenrad en ligt er een ijspiste op de Vismarkt.

Ook in deze kleinere steden hebben de Kerstmarkten net dat beetje extra, en waarom eens niet gaan kijken over de grenzen?

Bredene
                                    
Duitsland

De Panne
                                  
Nederland

Grimbergen
                               
Luxemburg

Ieper
                                        
Frankrijk

Leuven

Lier

Lochristi

Opdorp

Roeselare

Sint-Niklaas

Turnhout

Wallonië

Alles over Kerststallen

Toerisme Vlaanderen

© Vivat.be 2020