Herder op doortocht met 600 schapen

Het jaar 2010 is door de Verenigde Naties uitgeroepen tot het Internationale Jaar van de Biodiversiteit. Het is een symbooljaar voor planten en dieren op onze aarde. Naar aanleiding hiervan passeert een herder op vrijdagnamiddag 10 september met zijn kudde van 600 schapen de gemeente Boutersem op zijn tocht naar Brussel.

De gemeente Boutersem, Natuurpunt Velpe-Mene en Landelijke Gilde Neervelp steunen dit project. Om 15.30 uur wordt de kudde in de Hertenstraat te Willebringen opgewacht met een doedelzakblazer.


Daarna is het moment van de overhandiging van de hersdersstaf aan burgemeester Guido Langendries aangebroken. Je krijgt de kans om met de kudde mee te wandelen langs veldwegen tot aan de overnachtingsplaats op een perceel van Natuurpunt in de Aarschotsestraat in Bierbeek waar de staf doorgegeven wordt aan burgemeester Cardoen.

Aan de overnachtingsplaats zet Natuurpunt een tentoonstelling over biodiversiteit op touw en kan je luisteren naar de verhalen van de herder bij het kampvuur. Landelijke Gilde Neervelp zorgt voor Hapje Tapje.

Uit Het Laatste Nieuws van 26 augustus 2010

© Vivat.be 2020