Gentse fietsers worden gefotografeerd om fietscultuur te promoten

Vanaf half april organiseert De Stad Gent en Bond Beter Leefmilieu een fotoshoot in de straat voor Gentse fietsers. De bedoeling is de fietscultuur te bevorderen door een selectie in september tentoon te stellen.
 


Fiets jij rond in Gent? Hou dan je ogen open want wie weet, kom je een pop-upfotostudio tegen en word je op de gevoelige plaat vastgelegd door fotograaf Johan Martens.

Het initiatief komt van De stad Gent en Bond Beter Leefmilieu, die de Gentse fietscultuur willen bevorderen. De bedoeling is fietsers in beeld te brengen en te vieren op de blog Gent Cycle Chic. Deze blog brengt al twee jaar fietsen in de stad op een positieve manier in beeld. De fiets wordt er voorgesteld als een statussymbool en als verlengstuk van je identiteit.

Tegenwoordig bestaat er nu ook een officiële website: www.gentcyclechic.be. Hierbij focussen Bond Beter Leefmilieu en de stad Gent op stijl, mode, uitstraling en cultuur op de fiets. Het doel is de bezoeker te tonen dat fietsen in de stad niet

www.gentcyclechic.be
alleen snel en efficiënt is, maar ook trendy en hip.

De shoots vinden plaats in de tweede helft van april. De beelden zelf zullen verschijnen op de website waar bezoekers hun voorkeur zullen kunnen uitspreken voor de geselecteerde foto’s. Een selectie van 25 foto’s zal daarna op grote panelen afgeprint worden en in september in openlucht worden tentoongesteld.

Photo: www.gentcyclechic.be

© Vivat.be 2020