Fietsen in Oost-Vlaanderen

Het Waasland en Scheldeland hebben alles om het fietsers naar de zin te maken: bossen, bolle akkers, jaagpaden, dijkwegen, fietsveren en … een ijzersterke culinaire reputatie. Onlangs werden de splinternieuwe fietsnetwerken in deze regio feestelijk geopend.


Voortaan kan je de vijf toeristische regio’s in Oost-Vlaanderen verkennen door van knooppunt naar knooppunt te fietsen. De netwerken van het Meetjesland, de Leiestreek en de Vlaamse Ardennen zijn precies twee jaar oud. Door de grote verscheidenheid in het landschap blijven ook deze netwerken de moeite waard.

De fietsnetwerkkaarten (uit stevig en waterafstotend papier) kan je voor
€ 6,00 aankopen via de website van Toerisme Oost-Vlaanderen , bij de Oost-Vlaamse toeristische diensten of in de boekhandel.

Noteer ook deze fietsevenementen in Waasland en Scheldeland: 
 
Zondag 13 juli Tijdens de Knack Zomerhappening in het Provinciaal Domein Puyenbroeck worden vanuit verschillende gemeenten begeleide fietstochten georganiseerd. Voor meer info surf naar Het Waasland Fietst.

In Scheldeland wordt een heuse Fietszomer met 5 fietsevenementen georganiseerd. Aalst bijt op 27 juli de spits af. Daarna volgen Boom (3 augustus), Wetteren (17 augustus), Bornem (31 augustus) en Ninove (21 september). Het volledige programma kan je nalezen op deze site.© Vivat.be 2020