De groene gordel

De groene gordel is een ruime regio die als een gordel van mooie stukjes natuur, parken, bossen, tuinen, velden en charmante dorpjes Brussel omsluit. Majestueuse kastelen en prachtige kerken getuigen van een rijk en boeiend verleden.


Het is altijd weer genieten van dit gaaf bewaarde natuur- en cultuurhistorische patrimonium, zeker als je de streek actief wil verkennen. 

Het Provinciedomein Huizingen is vooral bekend door de als monument erkende rotstuin, uniek in zijn soort. Het 55 ha grote, heuvelige arboretum met talrijke loof- en naaldbomensoorten telt tal van uitgestippelde wandelwegen. In de ijskelders ten zuidoosten van het kasteel, volledig met aarde overdekt en met de ingang naar het noorden gericht, vertelt een gediplomeerde natuurgids alles over de omgeving. 

De Goede Lucht is het beginpunt voor een stevige wandeling, de zogenaamde ‘Sept Fontaines’. U stapt door een uitgestrekte groene zone ten zuiden van Brussel, ten oosten en ten westen tussen Waterloo en Halle, tussen Dworp in het noorden en La Bruyère in het zuiden. De wandeling voert u langs vijvers, tussen velden en bossen. Bij goed weer kunt u in de buurt van Eigenbrakel in de verte de Leeuw van Waterloo onderscheiden. 

Mmv Austria Freunde

© Vivat.be 2020