De Abdij van Villers in vogelperspectief

U houdt van oude stenen? De sfeer van romantische ruïnes? En wordt u ook beroerd door kunst, muziek, fotografie, theater, schilderkunst? De Abdij van Villers zet regelmatig evenementen op het getouw waarbij erfgoed gekoppeld wordt aan cultuur voor een breed publiek. 


Nog tot 30 november geven de gidsen van de Abdij u een blik in vogelperspectief op de gebouwen en ruïnes. Op deze bijzondere tentoonstelling ziet u prachtige luchtfoto’s met abdijen van hier en elders. 

De foto's (in groot formaat, harmonieus verweven met de omgeving) )zijn gemaakt door Yann Arthus-Bertrand en de fotografen van het agentschap Altitude.

Tot 30 oktober, dagelijks tussen 10 en 18 u
In november dagelijks tussen 10 en 17 u (gesloten op dinsdag) 
Toegang: € 5 volwassenen - € 4 senioren en studenten - € 2 kinderen van 6 tot 12 jaar - Gratis < 6 jaar, inwoners van Villers en vrienden van de Abdij.

Organisatie: Abdij van Villers - 071/880.980 -

www.villers.be
  

De stenen praten

In alle seizoenen laten de gidsen de oude stenen ’praten’. Ze vertellen over de merktekens van de steenkappers of het onderhoud van de wijngaard, en brengen de anekdotes van Broeder Gobert in herinnering. Er komen op de site ook regelmatig acteurs opdagen. Ze repeteren tussen de ruïnes en brengen ’s avonds - in kostuum - een opvoering. Dat is ook een manier om de eeuwenoude stenen tot leven te brengen.

Muziek in de Abdij van Villers

Op 13 september zal de muziek van vier saxofonisten weergalmen in het koor van de kerk. De monumentale sculptuur weerkaatst de klanken waardoor de toeschouwers de indruk krijgen dat er een heel orkest van saxofonisten zit te spelen.

Meer info:

www.villers.be
 

© Vivat.be 2020