Brusselse halal fastfood in de lift

De ster van de Brusselse halal fastfoodketen Tonton Chami schiet pijlsnel de hoogte in. Na Anderlecht en Brussel-stad opent de eigenaar binnenkort een derde vestiging in Molenbeek. Daarna komen er nog vijf filialen in Brussel en wil de man achter Tonton Chami de rest van het land veroveren.


Tonton Chami staat voor halal fastfood in een hedendaags kader. Het eerste restaurant in de Wayezstraat in Anderlecht was een succes, en ook de tweede op het Fontainasplein trekt heel wat volk. Het contract voor de derde op de Gentsesteenweg in Molenbeek is nu getekend. Begin 2011 opent die de deuren.

Het geheim van het succes? "Andere fastfoodketens bieden geen halal voedsel aan," zegt ondernemer Saïd El Mourabit in La Capitale. "Al komen er lang niet enkel moslims langs bij Tonton Chami." Mourabit plant nog vijf vestigingen in Brussel. Daarna wil hij de rest van het land veroveren. Tegen 2013 voorziet hij maar liefst 25 vestigingen.

Op de menukaart: geen varkensvlees, wel volgens islamitische voorschriften geslacht vlees verwerkt in burgers, kaasburgers, en allerlei bereidingen met kip.

www.tontonchami.com

Bron:

www.brusselnieuws.be
(8 oktober 2010)

© Vivat.be 2020