BiodiverCITY

Vanaf 10 december opent BiodiverCity een gloednieuwe permanente galerij in het Koninklijk Belgisch Museum voor Natuurwetenschappen.

 


Het Internationale Jaar van de Biodiversiteit loopt op zijn einde. Voor het Instituut voor Natuurwetenschappen en zijn Museum was het zaak om het publiek met een breed activiteitenprogramma te sensibiliseren. De laatste activiteit met als naam ‘BiodiverCity’ vindt plaats vanaf 10 december in het Museum, en zet de kroon op al het gerealiseerde werk.

De permanente galerij ‘BiodiverCity’ is gratis en met het hele gezin kan er een stedelijk avontuur beleefd worden. Wat biodiversiteit in de stad precies inhoudt, kom je te weten aan de hand van specimens, foto’s, films en interactieve toepassingen. Je leert ook wat er op het spel staat: de kwaliteit van de habitats, het evenwicht tussen soorten, het effect van het onderhouden van tuinen en parken, de diensten die de biodiversiteit ons levert, ...

Slaag jij er in om met de juiste beslissingen en gepaste maatregelen de stedelijke biodiversiteit te bevorderen? Dan ben je klaar... om de ontdekkingstocht buiten voort te zetten en actie te ondernemen voor de biodiversiteit !

Meer informatie :

www.biodiv2010.be

Koninklijk Belgisch Museum voor Natuurwetenschappen – Vautierstraat 29, 1000 Brussel. Tel: 02/627.42.38

© Vivat.be 2020