Autodelen is kinderspel!

Heb je al eens overwogen om de gezinswagen te delen met buren, vrienden of familie? Van 8 tot 22 september daagt De Aardig-op-weg-week  je uit om je kar een tijdje op stal te laten. Wie durft autodelen wordt niet alleen een ervaring rijker, maar maakt ook kans op mooie prijzen.

Uit onderzoek blijkt dat een auto gemiddeld 95% van de tijd stilstaat en dus niet gebruikt wordt. En dat voor een aankoop die je gemakkelijk 3.000 euro per jaar aan belastingen, verzekeringen, onderhoudskosten en brandstofkosten kost, de prijs van de aankoop niet eens inbegrepen. Kunnen we dan niet beter een auto delen en de kosten verdelen? Bij autodelen maken meerdere personen om beurten gebruik van één of meerdere (gezamenlijke) wagens. Het principe is: jij gebruikt een auto wanneer jij hem nodig hebt, wanneer de wagen stilstaat kan iemand anders hem gebruiken.


Misschien is autodelen wel iets voor jou! Van 8 tot 22 september kun je dit testen. Spreek af met buren, vrienden of familie, deel één van de auto’s en laat de andere auto’s even aan de kant. Je wordt met raad en daad bijgestaan door speciaal hiervoor opgeleide autodeelmeesters en door vzw Autopia en Bond Beter Leefmilieu. Daarenboven maak je kans op een aantal leuke prijzen. Daarnaast kun je je ook aanmelden op één van de autodeelparty’s waar je meer te weten komt over autodelen. Bovendien kan je zelf een autodeelparty organiseren bij je thuis!

Voor uitleg en video over autodelen in de praktijk, en de nodige startdownloads (standaardcontracten, ritboek, flyers...), afspraak op de sites van de verschillende campagnepartners.

Online reserveren gebeurt op de

website van Autopia

Meer info over
Autodelen? Kinderspel!

Hoe het werkt, stap per stap,
in woord en video

 

© Vivat.be 2020