5 dingen om te onthouden voor u aan boord gaat van het vliegtuig op de luchthaven van Charleroi

U hebt een Ryanair-vlucht gevonden tegen een betaalbare prijs en u staat op het punt om aan die reis te beginnen die u zo na aan het hart lag? Om optimaal van uw vlucht en uw aankomst op uw bestemming te genieten, geven wij u de 5 dingen die u moet onthouden voor u aan boord gaat van het vliegtuig in de luchthaven van Charleroi! Om uw vliegreis in alle sereniteit te beleven, begint u met een doordachte voorbereiding! Als u een paar basistips volgt, zult u uw vakantie prettig beginnen en een perfecte vliegreis hebben.

De 5 essentiële stappen voor u het vliegtuig neemt op de luchthaven van Charleroi

Ook al lijkt de voorbereiding van een reis vaak lastig, toch kan het organiseren van een reis een vlot proces zijn. 5 punten om te onthouden, zodat u met een gerust hart kunt instappen op de luchthaven van Charleroi en zonder problemen kunt reizen met het vliegtuig. Naast het voorbereiden van uw bagage, zijn er nog een paar dingen die u moet weten zodat u met een gerust hart vanuit België kunt reizen. Naast de voorbereiding van uw bagage, vindt u hier enkele tips om uw reis vanuit België met een gerust hart te plannen.

Maak een lijst om uw reis voor te bereiden zonder stress

Het beheren van uw tijd en de te nemen stappen voor een vliegreis kan niet worden geïmproviseerd. Gun uzelf voldoende tijd om alle nodige voorbereidingen te treffen voor uw reis en aarzel niet om een lijst op te stellen van de essentiële stappen die u moet ondernemen zodra u uw ticket op zak hebt. Aarzel niet om een lijst op te stellen van de essentiële stappen zodra u uw ticket op zak hebt. Vink die onderweg af, zodat u niets over het hoofd ziet in uw bagage en u klaar bent op de dag van vertrek.

Plan uw reis naar de luchthaven

Het zou zonde zijn om uw vlucht te missen door een verkeersopstopping of slecht vervoer naar de luchthaven. Vertrek op tijd om een vlotte reis naar de luchthaven en een aankomst twee uur op voorhand te verzekeren! Zelfs als uw vriend(in) u vrijwillig naar de luchthaven begeleidt, garandeert een professionele dienst, zoals Flibco Taxi, een veilig en tijdig vervoer naar de luchthaven. Let erop dat u de luchthaven van Charleroi niet verwart met de luchthaven van Brussel. Officieel heet het Brussels South Charleroi Airport, maar het is niet ongewoon dat passagiers per ongeluk op Brussels Airport terechtkomen.

Controle van de nodige documenten die op de luchthaven moeten worden voorgelegd

Informeren naar de gezondheids- en administratieve formaliteiten is een cruciaal element bij de voorbereiding van een reis. Vergeet ook niet om binnen 24 tot 48 uur voordat u op reis vertrekt online in te checken voor uw vluchten. Een extra praktische tip vóór het vertrek van uw vlucht: stuur al uw reisdocumenten naar uw e-mailadres!

Informatie over niet-toegestane voorwerpen in het vliegtuig

Aarzel niet om de veiligheidsregels met betrekking tot de luchthaven van Charleroi en de lijst van door de luchtvaartmaatschappijen verboden voorwerpen te raadplegen wanneer u met het vliegtuig reist. Als u tijdens uw Ryanair-vlucht bepaalde vloeistoffen in uw handbagage wilt bewaren, moet u uw verpakkingen van maximaal 100 ml, in een doorzichtig gesloten zakje, bij de veiligheidscontrole aanbieden.

Neem de juiste bagage mee om verrassingen op de luchthaven te voorkomen

De afmetingen van uw ruim- en handbagage moeten aan bepaalde voorwaarden voldoen. Uw koffer is ook aan een gewichtslimiet gebonden. Weeg uw bagage voordat u naar de luchthaven gaat om veiligheidsredenen en onderscheid uw koffer van de bagage van andere passagiers zodat u hem snel kunt identificeren wanneer u uit het vliegtuig stapt! Verwijder ook de oude labels die op uw bagage zijn geplakt om verwarring te voorkomen.

© Vivat.be 2020