Wanneer zijn de schoolvakanties 2010-2011?

Wie maanden op voorhand een reis wil plannen, informeert zich best even over de vakantiedagen. Wanneer kan u dingen samen doen met de kinderen en kleinkinderen? En wanneer hebt u het rijk weer voor u alleen? Alle schoolvakanties in een oogopslag, ook in de buurlanden.


Begin- en eindddatum van de schoolvakanties zijn duidelijk vastgelegd in een besluit van de Vlaamse regering (want onderwijs is een regionale bevoegdheid).

De herfstvakantie begint op de maandag van de week waarin 1 november valt en duurt 1 week. Valt 1 november op een zondag, dan begint de vakantie op maandag. De vakantie duurt van 1 tot 7 november 2010.

De kerstvakantie begint op de maandag van de week waarin Kerstdag valt en duurt twee weken. Als Kerstdag op een zaterdag of zondag valt, begint de vakantie op maandag. De kinderen hebben vrij van 27 december 2010 tot en met 9 januari 2011.

Drie maanden na het nieuwjaar heb je dan de krokusvakantie. Deze begint op de zevende maandag voor Pasen en duurt 1 week. Het is vakantie van 7 maart tot en met 13 maart 2011.

De paasvakantie begint op de eerste maandag van april en duurt twee weken. Als Pasen in maart valt, begint de paasvakantie op Paasmaandag. De paasvakantie begint op 11 april en eindigt op 24 april 2011.

Hemelvaartsdag en de dag nadien vallen op 2 en 3 mei 2011.

De zomervakantie begint op 1 juli en eindigt op 31 augustus 2011.

Ten slot heb je nog vaste dagen: 11 november, 1 mei en Pinkstermaandag op 13 juni, voor zover ze niet samenvallen met een vakantieperiode.


Meer info

  • Meer info over de schoolvakanties in Vlaanderen
  • Wallonië
  • Frankrijk
  • Nederland
  • Duitsland
© Vivat.be 2020