Truckers overnachten veilig en duurzaam

Langs de A13/E313 vlakbij Lummen bevindt zich het terrein van Secure Truckstop 26bis. Deze extra beveiligde parking voor trucks kent sinds haar opening eind 2009 een toenemend succes. Naast de camerabeveiligde omheining vinden truckers er deugdelijke toiletten, ruime douches en een restaurant met gezonde voeding.

Secure Truckstop 26bis geeft op verschillende manieren aandacht aan duurzaam ondernemen. Op personeelsvlak uit zich dat door het aanwerven van laaggeschoolde en langdurige werklozen.

Daarnaast ook o.a. door het gebruik van groene energie en vloeren van gerecycleerde petflessen. "Deze zaken zijn soms een beetje duurder, maar dat hebben we er voor over; het is een bewuste keuze die we maken", aldus Secure kopman Lode Schops. En hij voegt eraan toe: "MVO is een proces dat nooit af is. We hebben al één en ander gedaan, maar er staat nog meer op onze planning".


Op 27 september kan u de man live aan het woord horen. Dan organiseert MVO Vlaanderen een seminarie ‘MVO: ook voor u’ in het Provinciaal Administratief Centrum in Hasselt. De zaakvoerder van Secure Truckstop 26bis komt er toelichten hoe hij zijn MVO beleid vorm geeft.

Inschrijven kan hier
.

www.securetruckstop.eu

Een videovoorsmaakje van de zaak
kan je hier bekijken
.


 

© Vivat.be 2020