Thalys organiseert fototentoonstelling over diversiteit

De expositie ”United in Diversity - European Attitudes” brengt de Europese identiteit onder de aandacht via een fotografisch œuvre en een theatergebaar. Dit ludieke en op de burger gerichte evenement speelt zich af rond drie emblematische plekken in Europa en de mobiliteit: de stations Rotterdam-Centraal en Paris-Nord en de Thalys-trein.


Zes weken lang worden reizigers en ander publiek uitgenodigd zich te laten fotograferen midden in de stations. Deze ontmoeting tussen kunstenaars en publiek levert een serie van zes fotografische werken op die de gezichten van de Europese identiteit laten zien. Zij zijn vervolgens te zien via een uitzonderlijke tentoonstelling, geplakt op een Thalys-trein die van 13 oktober t/m 31 december 2008 door de 4 europese landen zal rijden.

Door zijn directe band met het publiek en zijn Europese en multiculturele identiteit is Thalys de natuurlijke mecenas van de expositie “United in Diversity - European Attitudes”. 

Na de passage in Rotterdam betrekt de expositie het station Paris-Nord van 25 augustus tot 14 september. Exactitudes gaat dan nieuwe Europese identiteiten exploreren binnen de ruimte van Olivier Boisson, die voor de gelegenheid overgebracht is van Nederland naar Frankrijk. Uit deze twee ontmoetingen in Rotterdam en Parijs ontstaat een serie van zes fotografische werken die de gezichten onthullen van de Europese identiteit, gezien door de bril van Exactitudes.

Om de expositie met een hoogtepunt te beëindigen wordt het volledige werk op een Thalys-trein geplakt. Van 13 oktober t/m 31 december 2008 aanstaande - de sluitingsdatum van het Europese culturele seizoen - rijdt deze trein op het hele netwerk van Thalys. Deze rijdende expositie is een moment van terugkeer naar het gevraagde, gefotografeerde en ondervraagde publiek. De expositie laat de Europese identiteit ‘bekijken’ door haar concreet en levend te maken. (Persbericht)

Thalys

© Vivat.be 2020