Huizenruil.com geeft extra glans aan het motto 'mi casa es su casa'

Op Huizenruil.com kunnen avontuurlijke vakantiegangers woninkje ruilen. Het principe is eenvoudig: jij logeert in het huis van je ruilpartner, terwijl die in het jouwe logeert. Huizenruilers komen een periode overeen die voor beide partijen past. Een unieke manier om  de meest exotische uithoekjes van de aardbol te ontdekken en je er gelijk thuis te voelen.


Huizenruil is de Nederlandse versie van het

HomeExchange.com
een tot internationaal netwerk uitgegroeide passie van enkele in Californië gebaseerde enthousiastelingen. HomeExchange ging in 1992 van start.

Voor een bijdrage van 6.95 euro per maand of 10,95 euro per trimester kan je het hele aanbod overlopen in je zoektocht naar geschikte uitwisselprofielen. Dat zijn er in totaal zo'n 37.000!

Huizenruilers ruilen hun huizen, flats, appartementen in een periode die voor beide partijen geschikt is. Maar andere vormen van ruil zijn eveneens mogelijk. Een huis voor een zeiljacht bijvoorbeeld. Of een villa in Italië voor een camper in de Verenigde Staten. Leden die het op prijs stellen de ruilpartners ook persoonlijk te leren kennen, kunnen om beurten ook voor gastheer en logie spelen.

Abonnees gaan op eigen houtje naar elkaar op zoek en beslissen rechtstreeks met elkaar hoe en wanneer de ruil zal plaatsvinden. Huizenruil.com bemiddelt dus niet, maar beperkt zich tot het verstrekken van vuistregels en tips voor het verkennen en matchen van geschikte partijen. Voor het afsluiten van een ruilvakantie vind je op de site ook voorbeelden van ruilcontracten. Vaak worden bij de huizenruilen ook de auto's ter beschikking gesteld.

HomeExchange doet naar eigen zeggen jaarlijks 250.000 huizenruilen tot stand komen en gaat er prat op dat huizenruilers met een gerust hart naar hun bestemming vertrekken. In zijn 17 jaar lange bestaan kreeg het bedrijf nooit klachten over diefstal, schade of verwaarlozing.

De kracht zit 'm in de ongekunstelde formule gebaseerd op wederzijds vertrouwen en eerbied: "Huizenruil.com zorgt voor een hoogstpersoonlijke beleving van de leef- en woonomstandigheden van andere culturen. Onze leden zijn reizigers met vuur op zoek naar een voordelig alternatief voor hotelpensions, maar ruilen doen ze in de eerste plaats voor de kick van het beleven van een authentieke reiservaring buiten de circuits van het massatoerisme."

www.huizenruil.com

foto: Huizenruil.com

© Vivat.be 2020