Europees paspoort voor gezelschapsdieren is nodig om je huisdieren mee op reis te nemen

Honden, katten en fretten die met hun baasje mee op reis gaan, moeten vanaf 3 juli 2004 beschikken over een Europees gezelschapsdierenpaspoort. Het model van dit paspoort is vastgelegd in de Europese wetgeving. Het paspoort moet worden uitgereikt door de dierenarts en bevat alle informatie over de gezondheidstoestand van het dier en over de verplichte hondsdolheidvaccinaties. Ook alle andere vaccinaties kunnen er in vermeld worden.


Indien je in de toekomst dus je huisdier wil meenemen naar het buitenland moet je er rekening mee houden dat je op tijd het nodige paspoort voor je troetels aanvraagt. Alleen honden, katten of fretten die geïdentificeerd zijn met een microchip of die een leesbaar tatoeagenummer hebben, mogen een paspoort krijgen. Bij dieren die nog geen identificatie hebben moet de dierenarts eerst een microchip inplanten.

De Vlaamse Dierenartsenvereniging heeft tienduizenden paspoorten, die volledig in overeenstemming zijn met de Europese wetgeving, verzonden naar de dierenartsen. Vanaf nu zullen alle dierenartsen die paspoorten bestelden, kunnen starten met de verdeling van de documenten bij hun cliënteel.
 

Meer info :


Secretariaat Vlaamse Dierenartsenvereniging vzw
Hoogkamerstraat 40
9100 Sint Niklaas
Tel : 03-780.59.90 (alleen tijdens de voormiddag)
e-mail :

info@vladiver.be

Website :
www.vladiver.orgPaul Willems
 

© Vivat.be 2020