Neutraliseer je CO2-uitstoot met GreenSeat

Een Nederlandse organisatie stelt voor om de milieuvervuiling van je reizen te compenseren door te investeren in klimaatprojecten.


 


Vliegen en autorijden zijn medeverantwoordelijke voor de klimaatverandering door de uitstoot van CO2 en andere broeikasgassen. Natuurlijk zijn deze vervoermiddelen niet meer weg te denken uit onze internationale wereld. Milieuvriendelijker reizen is dan de andere optie. Organisaties zoals GreenSeat helpen reisagenten en reizigers om hun uitstoot te neutraliseren. Hoe? Door te investeren in klimaatprojecten!

GreenSeat heeft een uniek CO2-calculatiesysteem ontwikkeld waarmee reisagenten voor iedere vlucht of autorit de CO2-uitstoot kunnen laten berekenen en dit kunnen presenteren aan hun klanten. Vervolgens kunnen klanten ervoor kiezen om deze uitstoot te compenseren.

De GreenSeatoptie kunnen ze ook in hun boekingsprocedure aanbieden. Reizigers kunnen dan met één simpele muisklik voor een groen doel kiezen.

GreenSeat werkt samen met meer dan 100 reisorganisaties en momenteel is het percentage passagiers dat kiest voor de GreenSeatoptie opgelopen tot ruim 35 %!

Als particulier kan je je CO2-uitstoot op de website van GreenSeat berekenen en je compensatie online betalen.

Hoeveel betaal je?

De prijs van compensatie is meestal tussen 2 en 5 % van de ticketprijs. Compensatie van een retourvlucht naar Milaan kost bijvoorbeeld 5,98 euro. Tegen een relatief laag bedrag kan je als reiziger dus op heel concrete wijze bijdragen aan het tegengaan van het klimaatprobleem.

Welke klimaatprojecten steun je?

Op dit moment investeer je in 7 projecten. Je geld gaat naar een miniwaterkrachtcentrale en een geothermische energiecentrale in Indonesië, een compostproject in Egypte en in Zuid-Afrika, hernieuwbare massa in Brazilië, een waterkrachtcentrale in China en een windmolenpark in India. De projecten zijn in het algemeen gericht op duurzame hernieuwbare energie en bosbescherming.

Meer info? Die vind je op

www.greenseat.nl

Foto : www.photo-libre.fr

© Vivat.be 2020