Liefde op het vliegtuig

Een Europese enquête heeft uitgewezen dat vooral Duitsers de liefde vinden op het vliegtuig. De Belgen tonen zich op dat vlak eerder bescheiden: 13% heeft wel eens geflirt in de lucht. En amper 1% beweert tot de mile high club te behoren.


British Airways heeft passagiers ondervraagd in businessclass en op vakantievluchten. 34% van de Duitsers zegt wel eens geflirt te hebben op het vliegtuig, of een afspraak gemaakt, of gewoon 'gezellig gepraat'. De cijfers:

Duitsland: 34%
Zwitserland: 26%
Zweden: 24%
Noorwegen: %
Frankrijk: %
Denemarken: 21%
Italië: 21%
België: 13%

Noren en Zweden lijken zich dus niet te schromen om een medepassagier aan te spreken en te verleiden. Maar vergis u niet: uit het onderzoek blijkt ook dat maar 1 op 20 Scandinaviërs na de vlucht nog contact opnemen. De grote liefde zult er dus niet vinden. De Duitsers daarentegen maken er wel werk van: 1 op 10 probeert nadien een afspraak te regelen.

Mile High Club

De Zweden houden het liever bij een one flight stand. 7% van hen beweren tot de mile high club te horen. Ze hebben 'het' gedaan in de lucht. Op het toilet? Onder het dekentje? Alleen?

Zweden: 7%
Noorwegen: 5%
Nederland: 5%
Denemarken: 4%
Italië: 4%
Duitsland: 3%
Frankrijk: 2%
Zwitserland: 1%
België: 1%

De Italianen, toch zelfverklaarde romantici, komen er volgens deze enquête eerder bekaaid af, en dat is niet het enige stereotype dat hier ontkracht wordt. (Philippe Allard)

© Vivat.be 2020