Fietsen door Europa

Fietsen kan je overal in Europa, soms wat comfortabeler (op mooie fietspaden), soms wat lastiger (in landen waar de auto nog koning is), maar altijd met de neus in de wind, verbonden met je omgeving. Richard van Ameijden heeft 25 mooie fietsgebieden in Europa geëxploreerd.In zijn boek '25 mooie fietsgebieden in Europa' beschrijft Richard van Ameijden op praktische en inspirerende wijze fietsbestemmingen in de bergen. Het boek is samengesteld ter gelegenheid van het 25-jarig jubileum van het wielermagazine FIETS. De fietsgebieden zijn afkomstig uit de populaire rubriek Standplaats. Niet de bekendste, maar juist de wat stillere, verrassende en toch prachtige gebieden zijn geselecteerd. De routes zijn geschikt voor zowel toer- als racefietsers. Gedetailleerde beschrijvingen van fietsroutes en beklimmingen in tekst en beeld zorgen ervoor dat de lezer zelf de routes kan nafietsen.

De voorgestelde fietstrips zijn tegelijk uitdagend en inspirerend. De heldere routebeschrijvingen zijn vergezeld van duidelijke kaarten vele mooie foto’s. 

Richard van Ameijden is al 25 jaar een gepassioneerde bergfietser. Hij werkt o.a. als adviseur, auteur, coach, docent en mediator.

Uitgeverij Tirion

© Vivat.be 2020