De duurzame hotels van Accor

De hotelketen Accor is al lange tijd actief in duurzame ontwikkeling. Onlangs heeft hij nog een grote stap voorwaarts gemaakt met z'n nieuwe PLANET 21- programma: 21 toezeggingen voor het milieu die zowel de medewerkers als de klanten mobiliseren.


Elk jaar ontvangen 145.000 werknemers van Accor miljoenen klanten in meer dan 4000 hotels wereldwijd. Een bedrijf van dergelijke omvang dat kiest voor een serieus milieubeleid, dat is geen kleine stap. Wel een grote, die we zeker kunnen toejuichen.

Het PLANET 21-programma gaat over 21 milieumaatregelen, zoals onder andere afval sorteren, energieverbruik en CO2-uitstoot verminderen. Deze gaan gepaard met 21 doelstellingen die de hotels in drie jaar moeten bereiken. In 2015 zal bijvoorbeeld 85 % van de hotels milieuvriendelijke producten gebruiken, 80 % van hen zal evenwichtige maaltijden aanbieden, 85 % zal z’n afval recycleren en 10 % zal gebruikmaken van hernieuwbare energie. Allemaal zullen ze hun waterverbruik met 15 % en hun CO2-uitstoot met 10% verminderen.

Om deze doelstellingen te bereiken, heeft Accor een reeks acties gepland die zowel het personeel als de klanten gaan mobiliseren.

Accor heeft ook gekozen om de herbossing te ondersteunen, via een samenwerking met 'Pure Projet', een Frans project van Tristan Lecomte, oprichter van Alter Eco en actief in Fairtrade. Via besparingen op de wasservice heeft de keten al de aanplanting van meer dan 2 miljoen bomen gefinancierd.

Meer info:

www.accor.com

Melody De Visscher

© Vivat.be 2020