Op citytrip naar Nederland

De Nederlandse steden zijn klaar om (her)ontdekt te worden. Van Breda tot Groningen, van Rotterdam tot Utrecht: ga eens op stap in de meest charmante binnensteden van Nederland.


Beleef natuurlijk Breda

Omringd door 4000 ha natuurgebied, is Breda de meest ‘natuurlijke’ stad van Nederland. Aan de zuidkant ligt Landgoed Wolfslaar, een prachtig, vrij toegankelijk wandelgebied. Aan het landgoed grenst de Natuurtuin Wolfslaar, een beekdalgebied met o.a. een grote variatie aan poelen. De afgelopen tien jaar zijn er maar liefst 830 diersoorten geteld! Voor wie er liever met de fiets op uit trekt, is het Markdal een aanrader.

www.vvvbreda.nl

Shopping in Den Haag

Den Haag heeft een ongekend en gevarieerd winkelaanbod. Het ware Haagse shoppen weg van de mainstream winkelketens ervaar je met de shoppingroutes door de Haagse binnenstad. De shoppingroutes van Púúr Den Haag nemen je aan de hand mee naar de leukste adressen. De leukste winkels en hotspots vinden in de Haagse binnenstad was nog nooit zo eenvoudig! Er zijn verschillende routes uitgestippeld met thema’s als ’Haags Hip’, ’Kunst & Design’, ’Stijlvol Shoppen’ en ’Culinair Centrum’.
Het Shoppingboekje is te verkrijgen via

www.puurdenhaag.com
.
www.denhaag.com

Rotterdam wordt deze zomer La City

Rotterdam durft haar “feminiene” kant te laten zien. Van 14 juni t/m 13 juli 2008 stelt de stad haar vrouwelijke interesses en ambities centraal tijdens ‘La City ‘08’. Met een maand lang vernieuwende initiatieven en bruisende evenementen op het gebied van (interculturele) mode, kunst, dans, business, sport, emancipatie en lichaamsverzorging. Rotterdam wordt verleidelijker dan ooit, voor vrouwen én mannen.

www.lacity.nl

Utrecht: het bruisende culturele hart van Nederland

Verras uw vriend(in) met een heerlijke city break naar Utrecht! Tip 1: Festival aan de Werf (22-31 mei 2008): visuele art, experimentele muziek en theater van jonge artiesten uit heel Europa. Tip 2: Utrecht Uitfeest (14 september 2008): de spectaculaire opening van het culturele seizoen.

www.UtrechtYourWay.com

Nooit verwachte uittips in Arnhem en Nijmegen

Wist u dat Arnhem in mei een tropisch regenwoud krijgt? Bezoek Burgers’ Rimba in Burgers’ Zoo en ontdek welke dieren in het Maleise regenwoud leven. Voor een hippe, trendy avond moet u in de Gaming Lounge van Holland Casino Nijmegen zijn. Een gezellige lounge club met exotische cocktails, speluitleg en DJ’s. Proef ‘Grandeur’ tijdens de 10e Sonsbeek internationale Beeldententoonstelling en beleef de Luxe van Nijmegen.

www.vvvarnhemnijmegen.nl

Groningen in teken van China

Groningen en Assen staan in het Olympisch jaar 2008 geheel in het teken van China. Bezoek vijf spectaculaire tentoonstellingen, avant-gardekunst en Chinese hedendaagse kunst, zowel in het Drents Museum in Assen als het Groninger Museum in Groningen. Combikaarten voor deze tentoonstellingen zijn nu al online te koop op www.gochinaassengroningen.nl. Bovendien kan er genoten worden van onder andere lezingen, muziek, (poppen)theater, dansvoorstellingen en documentaires. 

www.toerisme.groningen.nl

Brochures bestellen eenvoudig en snel!

Op zoek naar handige tips en ideeën voor een verblijf in Nederland? Neem nu een kijkje op de vernieuwde brochure bestelpagina van holland.com. Deze verrassende webtool laat u kennismaken met allerhande brochures over Nederlands grootste troeven. Dankzij een handig bestelsysteem kunt u gemakkelijk en snel (gratis) brochures per post bestellen en/of downloaden.
Bestel op:

www.holland.com/be/nl/brochures.html

© Vivat.be 2020