Monschau, nog altijd de moeite waard

Vroeger was het een uitstap die iedere Belg ooit gedaan moest hebben. Monschau roept dan ook het onvergetelijke beeld op van een authentieke middeleeuwse woonkern waar de tijd is blijven stilstaan.


 

Monschau is een typisch Eifelstadje, met schilderachtige vakwerk- en patriciërshuizen, dat reeds meer dan 200 jaar niet van uitzicht veranderd is. Deze romantische plaats in de Rurvallei trekt zeer veel bezoekers en wandelaars aan. De historische gebouwen en typische straatjes vormen het perfecte decor voor een sfeervolle toeristische activiteit. Uitgebreide wandelmogelijkheden bekoren jong en oud. 

Voor het ontbijt raden we u graag Schloss-Café Hotel Royal aan. Een prachtige, goed uitgestippelde natuurwandeling voert u langs kronkelende riviertjes, slingerende bergpaden, en mooie vergezichten naar de Felsenkeller Brauerei-Museum, zeer de moeite waard.

In het pittoreske Monschau zelf dringt zich een bezoek op aan het foto- & filmmuseum, aan de Monschauer handwerkersmarkt, de Glashütte, en het museum Het Rode Huis. Vergeet ook niet te proeven van de echte ‘Monschauer Senf’, een brood gebakken op ambachtelijke wijze in een stenen oven.

Mmv Austria Freunde 

© Vivat.be 2020