Een voorsmaakje van Griekenland

Voor heel wat Belgen is een bezoekje aan het Vakantiesalon al een beetje reizen. Dit jaar zal de sowieso al populaire vakantiebestemming Griekenland extra in de kijker gezet worden omdat het land dit jaar natuurlijk de Olympische Spelen organiseert.


In 1997 viel in Zwitserland de keuze op Athene als gaststad voor de Olympische Spelen van 2004. De Spelen keren zo tussen 13 en 29 augustus 2004 terug naar het land waar ze meer dan 2000 jaar geleden het levenslicht zagen. Natuurlijk zal de stand van de Nationale Toeristische Dienst van Griekenland op het vakantiesalon eveneens in het teken staan van de Olympische Spelen.

Maar Spelen of niet, Griekenland is een fantastische vakantiebestemming op zich. We mogen Griekenland daarenboven ook niet reduceren tot de hoofdstad Athene - ondanks de charme en rijke geschiedenis van deze stad - of de Griekse eilanden, waarvan de prachtige blauwe tinten op de postkaarten de toerist uit het noorden fascineren.

Op geografisch vlak wordt Griekenland gekenmerkt door een grote diversiteit. Langs de ene kant heb je de hoge heuvels en de magnifieke bergketens. Langs de andere kant wachten de toeristen talloze verrassingen langsheen de kusten (meer dan 4000 km lang), die het land omgeven. Natuurlijk zijn er dan ook nog al die eilanden met elk hun eigen atmosfeer. De eilanden met hun stranden waar je lekker kan relaxen of op een terrasje kan genieten van de specialiteiten van de Griekse keuken - met een andere smaak trouwens als de producten in "onze" Griekse restaurants - en kan proeven van een heerlijk glaasje ouzo.

Naast een prachtige natuur beschikt Griekenland natuurlijk ook over een zeer rijke geschiedenis. In elke provincie en op elk eiland vind je overblijfselen van de Griekse antieke beschaving die aan de wieg stond van onze westerse beschaving : tempels, paleizen, graven en musea vol schitterende beelden. Een ideale bestemming om cultuur en natuur te combineren en dit in een zonovergoten vakantiesfeer. Een land om te (her)ontdekken...


 

Griekenland op het internet

  • Nationale Toeristische Dienst van Griekenland in Parijs
    (Frans)
  • Culture Guide
    (Engels en Grieks)
  • Athens 2004
    (Frans, Engels en Grieks) 

Meer informatie

Nationale Toeristische Dienst van Griekenland

Louizalaan, 172 - 1050 Brussel
Tel. 02.647.57.70 - fax 02.647.51.42
E-mail :
gnto@skynet.be


Vakantiesalon
(van 18 tot 22 maart) : stand: 5/441


Jiri Pragman
 

© Vivat.be 2020