3de Proef Brussel van 20 tot 26 september
Proef Brussel wil een ander beeld geven van Brussel, en meer bepaald dat van een ecologisch-gastronomische hoofdstad, een groene stad waar het fijn wandelen is. Een stad waar in alle hoeken alle zintuigen geprikkeld worden, een stad om te proeven en te ontdekken.
In de hele stad engageren de vakmensen uit de voedingssector zich voor elk van de drie dimensies van Slow Food
- Gebruik van ambachtelijke en lokale, milieuvriendelijke kwaliteitsproducten die de producenten in staat stellen waardig van de opbrengst te leven
- Aandacht voor de geneugten van lekker en gezellig tafelen
- Smaakinitiatie en behoud van de biodiversiteit.
Activiteiten om Brussel te proeven:
- Slow Food op restaurant : van hoeve tot tafel
- Fijnproeverswandelingen bij de producenten en ambachtslieden
- Bio-tuinier lessen voor balkons en terrassen
- Conferenties waar men kan proeven
- Bio markt van siciliaanse producenten
- Colloquium: ’Brussel, hoofdstad van duurzaam voeding?’
www.proefbrussel.be
Download het hele programma