Valse wimpers voor echte reeoogjes

De tijd toen valse wimpers je het uitzicht bezorgden van een starlet op retour is al lang voorbij. De valse wimpers van vandaag garanderen een zeer natuurlijk resultaat voor een meer uitgesproken oogopslag... al blijft het aanbrengen van valse wimpers vaak beperkt tot bijzondere gelegenheden. Zelf aan te brengen of door een specialiste.


De franjes met valse wimpers worden in paren verkocht! Het aanbrengen is relatief eenvoudig, al vraagt het wel de nodige aandacht. Het aanbrengen gebeurt trouwens steeds voor het maquilleren van de ogen.
In de eerste plaats moet men de lengte van de band met valse wimpers verifiëren en aanpassen. Het volstaat van deze franje - zonder lijm! - te plaatsen op het ooglid en vervolgens de franjes aan te passen aan de lengte van je ooglid. De franje moet de buitenhoek van het oog ongeveer met drie wimpers overschrijden; bij de binnenhoek van het oog moet ze minder lang zijn (1/3 van de lengte). Valse wimpers zijn dus iets langer dan de echte wimpers en dit om het volume en de lengte van de wimpers te vergroten.

Eens deze metingen achter de rug zijn, breng je een zeer dun laagje lijm (de lijm wordt met de valse wimpers verkocht) aan op de basis van de franje en dit met behulp van het stokje dat gewoonlijk bij de valse wimpers zit.

Vervolgens moet je het oog sluiten en de franje met valse wimpers zo plaatsen dat ze gelijk staan met de echte wimpers. Twee manieren worden meestal naar voor geschoven. Volgens de enen moet je deze volgorde respecteren bij het aanbrengen van de franje : eerst het midden van de wimpers, dan de binnenhoek en vervolgens de buitenhoek van het oog. Volgens anderen moet je eerst een uithoek vastmaken en vervolgens de lijn van de wimpers volgen en met het stokje gladstrijken. Deze operatie moet nadien herhaald worden voor het andere oog.

Daarna kunnen de ogen - en dit is zelfs verplicht voor een goed en natuurlijk resultaat - gemaquilleerd worden. Het aanbrengen van mascara aan het uiteinde van de wimpers stelt je in staat om eventuele sporen van lijm te verbergen en je echte wimpers en valse wimpers hetzelfde uitzicht te geven, zodat ze niet van elkaar te onderscheiden zijn. Nadat je een laag mascara aangebracht hebt, aan de bovenkant en de onderkant, moet je de wimpers voorzichtig kammen door ze één voor één te scheiden van elkaar. Wat eyeliner is handig om de basis van de franje met valse wimpers te verbergen. Een glamourlook gegarandeerd!

Opgepast : men raadt af van met je valse wimpers te slapen! Best verwijderen voor het slapengaan!


Valse wimpers die langer meegaan

Schoonheidsinstituten bieden de mogelijkheid om valse wimpers te laten aanbrengen die langer meegaan. Deze zijn vooral bestemd voor personen met te weinig, te dun gezaaide of te bleke wimpers of mensen die geen mascara kunnen verdragen. Deze valse wimpers moeten normaal 2 à 3 weken meegaan en zijn bestand tegen water.


Philippine Campener
© Vivat.be 2020