Uitrusten in een oesterschelp

Dobberen op het water alsof je een plonsje neemt in de Dode Zee? Dat kan ook in Brussel. In het FloatAway center op de Louizalaan kan je terecht om een weldoend uiltje te knappen in een floatingbad, een hightech oesterschelp die je eventjes van de aarde tilt. De ultieme manier van relaxen, zeggen sommigen.


De floatingbaden van Engels design zijn gevuld met op lichaamstemperatuur verwarmd water met epsomzout, een magnesiumhoudend mineraal gekend om zijn hydraterende verzorgingskracht. Eens je hebt plaatsgenomen op je rug, kan de schelpdeur dicht. Uitgestrekt op het water ben je nu van de geluiden en het licht van de buitenwereld afgeschermd. Door de hoge densiteit van het water gaat het lichaam vanzelf drijven en ontspannen. Het echte relaxen kan beginnen.

Het duurt zo'n 15 minuten om een voldoende relaxatieniveau te bereiken. Het zilte water voelt ondertussen fluweel aan en geeft een gevoel van lichtheid, alsof je wegzweeft op een wolkje. Het magnesiumrijke zout draagt bij tot deze sensatie door het stimuleren van de bloedsomloop en zenuwen. Tijdens het floaten kan je eventueel naar muziek luisteren. Die speelt onder water, aangezien je oren onder het waterpeil blijven. Aan het einde van de sessie gaat de schelpdeur automatisch weer open.

Het is geweten dat slaap cruciaal is voor onze gezondheid en vaak ook het beste medicijn tegen stress en heel wat ziekten. Drijven in een floatingbad zou nog heilzamer werken dan een knus bed. Het menselijk lichaam heeft vaak genoeg aan een goede nachtrust om op krachten te komen. Een floatsessie duurt doorgaans een uurtje, maar ervaren floaters trekken er meer tijd voor uit. Zij beweren dat ze met amper 3 uur toekomen om volledig uit te rusten.
 

Floating wordt ingezet om prestaties te bevorderen bij het sporten, studeren of mediteren. Uit wetenschappelijke observaties blijkt dat de therapie gunstige effecten heeft op stress, angstgevoelens en depressie. Het zou ook helpen tegen chronische pijn, hoge bloeddruk, astma en migraine.

Het FloatAway center stelt zijn bezoekers vier baden ter beschikking: 2 voor individuele sessies en 2 voor duo's. Een sessie duurt 50 minuten. Voor het buitengaan kan je natintelen bij een drankje of een kopje thee.

FloatAway Floatation Center
Louizalaan 404A
1050 Brussel
02 646 64 94

www.floataway.be


Neem een kijkje in één van de floatingbaden aan de hand van
foto's en een filmpje.

© Vivat.be 2020