Today is a good day

Dat denk je zeker als je uit deze Antwerpse winkel conceptstore komt. Waarom? Omdat hij stijlvolle kleren aanbiedt die ook ethisch en ecologisch geproduceerd worden, of het nu een jas, een paar schoenen of een t-shirt is.


Ooit gehoord van Today is a good day? Het is een conceptstore in de Nationalestraat in Antwerpen waar je absoluut eens moet binnenspringen. Waarom? Omdat de winkel duidelijk een ecologisch én ethisch engagement heeft. De zaakvoerder Candice Nuyttens kent van elk merk de oorsprong, de samenstelling en de ecologische voetafdruk. Het katoen wordt bijvoorbeeld zonder pesticide geteeld en de productie van haar kleren tasten geen bodems aan noch vervuilen rivieren.
En denk maar niet dat je hier alleen dikke geitenwollen truien of sokken vindt.
De aangeboden merken zijn echt hip: Nudie Jeans, Monkey Genes, People Tree, Misericordia, Racines du ciel, ... . Je vindt er ook Komodo, Veja, Pants to Poverty, Earthkeepers by Timberland en nog veel anderen.

Ook de prijzen zijn niet slecht. Voor een t-shirt betaal je zo'n 25 euro, jurkjes worden verkocht aan 45 euro en een jeans kost rond de 100 euro. Een ander interessant detail: je kan hier met ecocheques betalen!

Oh ja, last but not least, Candice geeft een deel van de winst aan Plan, een organisatie die heel concreet bijdraagt aan de verbetering van de levensomstandigheden van de meest kwetsbare kinderen wereldwijd (

www.planbelgie.be
).

Today Is A Good Day!
Nationalestraat 73
2000 Antwerpen
Tel: 0479/90.99.99

www.todayisagoodday.be

Open van maandag tot zaterdag van 10.30 tot 18 uur.

Melody De Visscher
 

© Vivat.be 2020