Tips voor mooie wenkbrauwen

De Saint, Lord Brett Sinclair en zelfs James Bond zullen het niet ontkennen : wat zouden ze gedaan hebben zonder de wenkbrauwen van Roger Moore om hun verbazing, edelmoedigheid en woede uit te drukken? Het was het handelsmerk van de komische acteur die volgens kwatongen niets anders had dan zijn opgetrokken wenkbrauwen om alle gelaatsuitdrukkingen te bekomen die hij moest spelen.


De verschillende gelaatsuitdrukkingen worden voor een groot stuk geaccentueerd door onze wenkbrauwen. Wanneer we verbaasd zijn of opschrikken trekken we onze wenkbrauwen op en wanneer we gemeen of kwaad zijn trekken we de wenkbrauwen in het midden en naar beneden samen. Indien je zeer dikke en wilde wenkbrauwen hebt, zul je in de ogen van de mensen het predikaat van een wildeman of ietwat onverzorgde persoon krijgen. Goed geëpileerde wenkbrauwen zijn een teken van verzorgdheid, zelfs van enige verregaande verfijning... De afwezigheid van wenkbrauwen maakt mensen daarentegen ongemakkelijk, omdat het gelaat expressieloos lijkt en omdat men dit natuurlijk onmiddellijk met ziekte associeert.

Om een evenwichtig en natuurlijk uitzicht te behouden is het nodig dat de wenkbrauwen niet korter zijn dan de ingebeelde lijn die vertrekt van de neusvleugel naar de binnenhoek van het oog en vervolgens dan dezelfde lijn die langs de buitenhoek van het oog gaat. Als je wenkbrauwen dus samenkomen tussen je ogen kun je dus epileren wat zich tussen deze ingebeelde lijnen bevindt.

Als je van mening bent dat je wenkbrauwen te vol of te wild zijn, kun je best naar een schoonheidsspecialiste gaan die je de eerste keer op een correcte manier zal epileren. Vervolgens zal je dankzij haar raadgevingen een 'onderhoudsbeurt' veel makkelijker zelf kunnen uitvoeren. In afwachting kan een beetje gel (hars) helpen om ze makkelijker te temmen.


Aanbevelingen

Je kan best de onderkant van de wenkbrauw epileren en nooit de bovenkant, omdat het veel te moeilijk is om de boog te herstellen indien je iets fout doet. Het haar wordt geëpileerd met de groeirichting mee, van laag naar hoog en van de binnenzijde naar de buitenzijde en dit met behulp van een pincet schuin (schuin is ideaal voor epileren) naar keuze. De huid moet proper en ontsmet zijn. Men epileert van de buitenzijde van het aangezicht naar binnen toe. Vergeet niet rekening te houden met de zon : indien je net terug bent van een zonnebankbeurt of een zonnige vakantie kan je best even wachten alvorens een serieuze epileerbeurt te ondernemen, die je anders met witte strepen zou kunnen opzadelen.

Indien je wenkbrauwen dun gezaaid staan, slecht geëpileerd werden of te bleek zijn in verhouding tot je haarkleur, zijn er verschillende opties mogelijk : bijvoorbeeld het wenkbrauwpotlood maar dit kan een nogal zichtbaar resultaat opleveren en je moet over een vaste en zekere hand beschikken. Gebruik liever een donkere oogschaduw, waarvan de kleur overeenkomt met de natuurlijke kleur van je wenkbrauwen, en breng deze aan op de gewenste zones. Je kan ook donkerdere en blekere kleuren afwisselen om een evenwicht te creëren. Er bestaan ook oplossingen onder de vorm van permanente maquillage, waarvoor je in schoonheidsinstituten terecht kan. Ze bieden het schilderen van wenkbrauwen en wimpers aan, maar deze oplossingen zijn veel duurder en men moet ook rekening houden met de nodige voorzorgsmaatregelen (vanwege het risico op allergische reacties, moet men eerst nagaan of de mogelijkheid bestaat dat je allergisch bent voor bepaalde producten).


Julia Limbourg

© Vivat.be 2020