Relaxen in een infraroodcabine

Het lijkt op een sauna maar het is geen sauna. In een infraroodcabine stijgt je lichaamstemperatuur geleidelijk zoals bij een zachte koorts. Resultaat: je lichaam bevrijdt toxines, de pijn is verdoofd en de calorieën worden verbrand.


In een traditionele sauna zweet je door de hete lucht die 80° Celsius bereikt. In een infraroodcabine haalt de temperatuur maximum 50° en warmte krijg je door de zachte infraroodstralen.

Tijdens een sessie stijgt je lichaamstemperatuur van ongeveer 37° tot 38,5°, zoals bij een lichte koorts. Dit proces heet zachte hyperthermie. In een halfuurtje kan je 0,5 à 0,75 liter vloeistof verliezen. Op deze manier geraak je je toxines kwijt.

Detoxificatie, maar niet alleen dat

De IR werkt ook als een pijnstiller doordat de hersenen endorfine losmaken. Dit hormoon heeft een pijnstillend en euforisch effect. Een regelmatig gebruik van een infraroodcabine heeft bovendien een positieve invloed op spierpijn en gewrichtsaandoeningen zoals artrose, reumatoïde artritis, reuma en fibromyalgie.

Het verhoogt de hartslag, wat ook een totale stimulatie van het metabolisme betekent. Gedurende een sessie van een half uur verbrand je tussen 300 en 500 calorieën. Ter vergelijking: met een jogging van 30 minuten verbrand je ongeveer 298 calorieën.

Infrarood reinigt diep én oppervlakkig. De huid wordt ook gereinigd, en dat is goed tegen eczeem en cellulitis.

Wetenschappelijke onderzoeken hebben aangetoond dat infraroodcabines cardiovasculaire problemen kunnen voorkomen omdat het lichaam specifieke eiwitten produceert die een belangrijke rol spelen bij het voorkomen van deze ziekten.

Meer info vind je op

www.biozendo.be

© Vivat.be 2020