Maquillage voor beginners

Ten allen prijze jong blijven is de boodschap die al vele jaren door de publicitaire wereld en de media verspreid wordt. Het onderzoek naar nieuwe cosmetica evolueert voortdurend en de grote merken bieden producten aan die steeds meer op bepaalde doelgroepen gericht zijn. We zijn momenteel lichtjaren verwijderd van de omnipotente crème, goed voor alle cosmetische doeleinden, uit de grote blauwe pot van grootmoeder...


Indien we de media mogen geloven moeten vrouwen (en ook de mannen springen steeds vaker op de boot) de dag van vandaag elke ochtend enkele lange minuten voor de spiegel doorbrengen. Je moet eerst een product tegen kringen onder je ogen aanbrengen.Vervolgens neem je een dagcrème (tegen rimpels) ter hand. Je kan een dagcrème kiezen die overeenstemt met je leeftijd; er bestaan zelfs crèmes voor vrouwen vanaf dertig jaar! Daarna volgt het aanbrengen van de (hydraterende) fond de teint, gevolgd door een (mat makend) licht poeder. Vergeet ook de hals niet!

De ogen worden onderlijnd met een fijn streepje eyeliner en de oogleden gemaquilleerd met een laagje poeder (twee kleuren, dat is nu de mode). De rimmel mascara zal het aantal wimpers verveelvoudigen en ze met de helft verlengen. Kies de waterproof, dat kan nuttig blijken. De blush vervolledigt deze opmaak net als een lipstick met glanslaagje. Maar niet altijd, want indien je de nadruk legt op de ogen, kun je beter de mond niet teveel maquilleren en vice versa.

Het uiteindelijke doel is tenslotte van er naturel en dus niet gemaquilleerd uit te zien!


's Avonds

Opgepast, 's avonds herbegint het hele ritueel. Je neemt de ontschminker met rozenwater, enkel voor gevoelige ogen, en begint daarna de schmink te verwijderen van je lippen en de rest van je aangezicht (vergeet de hals niet) met behulp van met een geschikte ontschminker doordrenkte watjes.

Vervolgens komt de douche waarbij je het aangezicht enkel reinigt met zuiver water of een reinigende mousse. Het uur is gekomen om een nachtcrème (anti-rimpels) aan te brengen, die het tijdens de dag door de vervuiling aangetaste aangezicht zal doen herleven. Indien je deze belangrijke fase van het ontschminken vergeet, kan het zijn dat je de volgende ochtend opstaat met enkele puistjes. Je poriën waren verstopt, maar blijkbaar niet door de uitlaatgassen van voertuigen.

Geef nu toe : is er iemand onder jullie die dit volledige, door de media voorgestelde en gecultiveerde, ritueel elke ochtend en avond herhaalt? Ik was er zeker van : alvorens dit te lezen was u nergens op het vlak van maquillage! (Vette knipoog)


Julia Limbourg
© Vivat.be 2020