Lush, zeep om van te snoepen

Je waant je bij Lush soms in een snoepwinkel, zo smakelijk zien al die producten eruit. Ze hebben ook erg aanstekelijke namen: The Happy Pill, Sex Bomb, Karma, Rainbow Worrier... En alle ingrediënten zijn puur biologisch, wat in deze sector echt wel uitzonderlijk is. Welke sector? Die van de zeep natuurlijk. Voor het perfecte geschenk moet je bij Lush zijn.


Eerst was er alleen een Lush in Londen, in het prachtige Covent Garden. Wat een openbaring was dat. De geuren, kleuren en vormen van de vele zeepsoorten die je er kon kopen waren verleidelijker dan de vele lekkernijen die daar in de buurt werden geserveerd. Zelfs de namen waren een bron van plezier: Kiss Me Klimt, All That Jas, Haagenbath, Bob Bomb, Honey I Washed The Kids, Tiptoe Through The Tulips... Het is weer eens wat anders dan Lux of Dove.

Die namen komen trouwens uit de meest recente Lush Times, de kleurrijke, sfeervolle krant van Lush. Alleen klassiekers als Karma blijven behouden, voor de rest verschijnen er voortdurend nieuwe zeepproducten in de winkel, mét nieuwe namen.

De zepen worden uitgestald in buffetvorm, als heuse taarten en gastronomische bowls. Er staan inspirerende woorden bij geschreven, lekker ouderwets met krijt, de kern van de langere teksten in de Lush Times. Over de ingrediënten (kruiden, bloemblaadjes, etherische oliën, vruchten, confetti, glitter, chocolade, gember, honing...) en de weldadige effecten (op stramme spieren, de huid, het seksleven, slaapkomfort, romantiek, de algemene fysieke en mentale gesteldheid...).

En je vindt bij Lush niet alleen 'gewone' zeep (in feite zijn ze allemaal buitengewoon) maar ook afgeleide producten als Bath Ballistics, bruisende badbommen in de meest uiteenlopende kleuren en geuren, massagebars, douche gellies, - gels en -rubs, huidverzorgingsproducten, nek- en oogcrèmes, body lotion, deodorants, shampoo, body butter enzovoort.

Een bezoek aan Lush is een weldaad voor de zinnen en maakt je bewust van de chemische brol die we elke dag gebruiken om onszelf te wassen en te verzorgen. Zelfs als je niks koopt, is een kleine stroll door de winkel een heerlijke ervaring. Daarvoor hoef je ook al lang niet meer naar Londen. Eerst was er ook een Lush in Amsterdam, daarna in Maastricht en andere Nederlandse steden, en sinds vorig jaar in Antwerpen, aan de De Keyserlei.

Het ideale geschenk

Betere geschenken zijn haast niet denkbaar. Je vindt er altijd wel iets om je familie en geliefden mee te plezieren, van welke leeftijd ze ook zijn. De producten worden trouwens bij elkaar gebracht in mooie cadeaupakketten, fraaier en van veel betere kwaliteit dan de rommelmandjes die je zo rond de feestdagen in andere winkels kunt kopen.

De winkels van Lush hebben nog één groot voordeel: je wordt er bediend door de mooiste, gezondste en vriendelijkste verkoopsters in de Lage Landen. Eerst laten ze je rustig wat rondkijken, dan vragen ze heel bescheiden of ze kunnen helpen. En ze weten alles van hun koopwaar. Ook de uitleg die ze geven, maakt deel uit van de onvergetelijke koopervaring van Lush.

U denkt misschien: dit moèt een betaald promoartikel zijn. Fout gedacht. Wij vinden Lush ècht zo leuk als hierboven beschreven, voor jong en oud, voor man en vrouw, voor mensen die hun leven extra zorg en kwaliteit willen geven op een puur natuurlijke basis. (Karel Michiels)

Website Lush

© Vivat.be 2020