Koop een houten horloge en plant een boom!

WeWood is een Italiaans bedrijf dat designhorloges maakt van hout. De polshorloges bevatten totaal geen chemicaliën, zijn metaalvrij en verkleinen bovendien je ecologische voetafdruk. Hoe? Voor elke verkochte horloge wordt een boom geplant!


Tegenwoordig kan je het uur lezen op een milieuvriendelijk horloge. WeWood, een Italiaans bedrijf, maakt polshorloges uit verschillende soorten hout en combineert op deze manier design met ecologie.
Design omdat de stijlvolle horloges in diverse modellen en kleuren bestaan, met de keuze tussen groen, beige, rood en zwart. En ecologie omdat er voor de kleuren noch verf noch enige chemische stof werd gebruikt. De kleuren zijn afhankelijk van het soort hout. De bruine WeWood komt van de Red Wing Celtis, een boom die gebruikt wordt om parket te maken. De zwarte horloges zijn gemaakt van zwart ebbenhout, de beige van esdoorn en de groene van de Lignum Vitae, een boom afkomstig uit Zuid-Amerika.

WeWood horloges mogen gerust in contact komen met water. Je kan je handen ermee wassen of in de regen lopen omdat ze beschermd zijn door een soort wax.
Ze zijn wel niet ‘waterproof’, dus trek je ze best uit als je in de douche gaat of gaat zwemmen.

Mensen die allergisch zijn voor nikkel, lood of cadmium kunnen een horloge van WeWood dragen, want het bevat geen enkel metaal.

Last but not least WeWood werkt samen met American Forests, de oudste natuurbeschermingsorganisatie in de Verenigde Staten. De organisatie is actief in herbebossing en voor elk verkochte WeWood plant de organisatie een boom.

www.we-wood.com

Melody De Visscher

© Vivat.be 2020