Geena Lisa ontwerpt juwelen voor Afrika

 Geena Lisa heeft samen met Juwelen MiKa een hanger en ring ontworpen ten voordele van Art for Africa. Aanleiding is de 60ste verjaardag van de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens.


Geena Lisa, bekend van het internationaal bekroonde tv-programma Fata Morgana, het betere omroepwerk op Eén en ook een beetje als de ex van Cocojr., is een vrouw met een groot hart. Het goede doel heeft haar altijd na aan het hart gelegen en ze probeert ook consequent goed en zinvol te leven. Bekrompen mannelijke cynici willen haar wel eens neerbuigend benaderen maar zij dwalen. Geena Lisa heeft in 2005 zelf de vzw Art for Africa opgericht om haar activiteiten voor de goede zaak te bundelen.

Op 10 december 1948 werd de universele verklaring van de rechten van de mens ondertekend. Om die 60ste verjaardag te vieren heeft Geena Lisa samen met Mireille Gomez en Katrien Weytjens van MiKa een unieke juwelenset. De opbrengst gaat integraal naar Art for Africa, een vzw die locale acties en projecten steunt om Afrikaanse (wees)kinderen meer kansen te geven. Door het veilen van kunst en nu ook de het verkoop van exclusieve juwelen, wil Art for Africa geld inzamelen om de kinderen te helpen in het enige werelddeel dat de voorbije 25 jaar armer geworden is, Art for Africa sluit zich ook volledig aan bij 11.11.11.

Juwelen MiKa

Mireille Gomez en Katrien Weytjens sloegen 8 jaar geleden de handen in elkaar en startten MiKa op. Ze ontwerpen en creëren samen exclusieve zilveren juwelen die op juwelenavonden van MiKa verkocht worden.  Mireille en Katrien zijn, net als Geena moeder én overtuigd dat ontwikkelingssamenwerking noodzakelijk is. Met deze Art for Africa juwelen willen zij hun steentje bijdragen.

Juwelenset

De juwelenset bestaat uit een hanger en een ring waarin volgende woorden gegraveerd staan: "THE UNIVERSAL DECLARATION OF HUMAN RIGHTS BELONGS TO EACH AND EVERYONE OF US. READ IT, LEARN IT, PROMOTE IT AND CLAIM IT AS YOUR OWN". De ring en de hanger zijn apart verkrijgbaar of als set.

Bestellen kan op deze site:

Juwelen-mika
of via
www.artforafrica.be

© Vivat.be 2020