De wasbordbuik

Nu de vrouwen het juk van het schoonheidsideaal langzaam van zich af beginnen werpen, lijkt het voor steeds meer mannen een even grote neurose te worden. ‘Een strakke buik in zes weken’: als het u interesseert, moet u dit boek zeker lezen.


De hoofdredacteur van het mannenblad

Men’s Health
, David Zinczenko, laat er geen twijfel over bestaan: mannen willen er goed uitzien en zijn een stuk onzekerder over hun lichaam als 20 jaar geleden. Ook zij spiegelen zich meer dan ooit aan superslanke, perfect gedoseerde rolmodellen, voetballers, zangers, filmsterren, en hebben er nogal wat voor over om dat ideaalbeeld te bereiken.

Mannen zijn het meest onzeker over hun borst(haar), hun tanden en hun benen (68%), maar maken zich ook zorgen om hun armen (67%), billen (65%), het gezicht (62%) en het haar (49%). Fel in opkomst: de buik. Die moet plat zijn, liefst zelfs ‘wasbord’, zoals de media en de reclame het voorschrijven. Dat hebben we onder meer te danken aan de lage broeken met dito slips die de mode heeft overgenomen uit de hiphop. Vrouwen blijken een strak buikje ook minstens even sexy te vinden als een leuk kontje of mooie ogen.

“Het moment van de waarheid doet zich voor als je met je zwembroek op het strand bent,” zegt Zinczenko. “Dan valt er niets meer te verbergen.”

David Zinczenko, Het wasborddieet – Een strakke buik in zes weken,

Het Spectrum
.

Christa Jouck
, Ban de buik, Standaard Uitgeverij 2004 (Christa Jouck heeft een afslankcentrum).     

© Vivat.be 2020