De voetafdruk van je jeans

Aan de hand van de volledige levensloop van de jeansbroek verschaft greenjeans.be inzicht in het reilen en zeilen in de kledingsector en de gevolgen hiervan voor mens en milieu. De site geeft een overzicht van de belangrijkste knelpunten en hoe je als consument daar reken mee kan houden bij het aanschaffen, dragen en onderhouden van je jeans.

Zonder katoen geen jeans, dus start de website met de katoenproductie en alles wat daarmee te maken heeft. Vervolgens wordt er dieper ingegaan op wat er allemaal komt kijken bij het weven, bleken en verven van het denim, het in elkaar naaien van de broeken en het afwerken ervan. Ten slotte bekijken we de invloed die het wassen, drogen en strijken van jeans op het milieu heeft.


Op de website lees je wat je zelf kan doen om de impact van je jeans zo klein mogelijk te houden. Je vindt er overzicht van 'duurzame' jeans aan de hand van labels en (keur)merken, maar ook downloaddossiers, interactieve testjes, de geschiedenis van dit populaire kledingstuk, een kijkje in de Belgische en Europese jeansmarkt enz

www.greenjeans.be

© Vivat.be 2020