Adidas zet zich in voor het milieu

Het tweede grootste sportartikelenmerk in de wereld heeft aangekondigd dat haar kleding vanaf 2018 alleen gemaakt zal zijn uit katoen dat voldoet aan de criteria van het 'Better Cotton Initiative'.
 


Adidas-producten bevatten op dit moment een hoog gehalte aan polyester. De merk wilt bijdragen aan een duurzame verbetering in de katoenproductie - ten gunste van de katoentelers, het milieu en de consumenten. De overchakeling zal in twee stappen gebeuren. In 2015 zal de sportkleding 40% 'Better Cotton' bedragen en 100% in 2018.

'Better Cotton' betekent dat het katoen geteeld zal worden op een manier dat het impact op het lokale milieu wordt verminderd. De levensomstandigheden en het welzijn van de agrarische gemeenschappen zullen bovendien verbeterd zijn.

Katoen wordt voornamelijk geteeld in India, Pakistan, Mali en Brazilië. Het doel is om landbouwers te helpen hun katoen te groeien en te verkopen op de marktprijs maar ook de kwaliteit van de vezel te behouden. De primaire focus ligt op het terugdringen van het waterverbruik en het gebruik van pesticiden in de katoenteelt.

De Adidas Groep lanceerde 'Better Cotton' in 2005 samen met bedrijven als Gap, H&M, Ikea en Oxfam.

Melody De Visscher

© Vivat.be 2020