365 dagen stoppen met shoppen

Het is een ambitieuze uitdaging die Swapping.be aan Belgische vrouwen voorlegt. Een jaar lang geen kledij, schoenen of accessoires meer kopen en in plaats daarvan kledij lenen, ruilen, aanpassen of zelf maken. De deelnemers krijgen twee keer per maand een aanmoedigende nieuwsbrief met tips en opdrachtjes voor hun 'shopdieet'.


Heb jij zoveel kleren dat je een heel dorp kan aankleden? Hangen er nog ongedragen kledingstukken in je kast, met het prijskaartje er nog aan? Doe dan zeker mee aan de uitdaging van Swapping.be. De organisatie stelt voor om gedurende 365 dagen te stoppen met shoppen, vanaf 1 april 2012. Vind je dit te lang? Je kan je ook inzetten om gedurende één maand geen kledij meer te kopen.

Er bestaan wel enkele uitzonderingen. Ondergoed, sokken en nylonkousen mogen wel. Voor de rest moet je het probleem alternatief aanpakken.

Je mag kledij lenen van vriendinnen, je kan ook ruilen op kledingruilevents. Op

www.stoppenmetshoppen.be
vind je een ruilagenda.

Tot slot mag je zelf kledij en accessoires maken en herstellingen zijn natuurlijk ook toegestaan. Je mag ritsen laten vervangen, schoenen laten opknappen, scheuren laten dichtnaaien, ... . Maar let op: je mag geen volledig nieuwe outfit laten maken.
De moedige deelnemers krijgen twee keer per maand een nieuwsbrief met tips en opdrachtjes om het 'shopdieet' een beetje gemakkelijker maken.

Inschrijven kan via

www.stoppenmetshoppen.be.

Melody De Visscher
 

© Vivat.be 2020