Zeg nee tegen de ringverbreding met Greenpeace

Greenpeace organiseert in het kader van zijn campagne tegen de verbreding van de Brusselse ring een wedstrijd voor creatieve en rebelse geesten, de 'Rock the Ring Contest'.

 


Greenpeace verzet zich tegen de verbreding van de Ring. Waarom? De organisatie zegt dat de verbreding geen duurzame oplossing biedt, maar gewoon nog meer verkeer zal aanzuigen. Greenpeace wil vermijden dat natuurgebied, huizen en een kerkhof zullen moeten verdwijnen voor nog meer asfalt. Bovendien vallen deze plannen op geen enkele manier te rijmen met de nodige inspanningen om de globale uitstoot drastisch terug te dringen! Voor al deze redenen zegt Greenpeace NEE.

De natuurorganisatie is ervoor beroemd z'n meningen op een originele manier te uiten. Greenpeace organiseert nu een wedstrijd met als naam 'Rock the Ring Contest'. Iedereen die een beetje creatief is, kan meedoen. Wie graag een beeld of grafisch ontwerp gebruikt, kan deelnemen in de categorie 'verbeelding'. Wie houdt van bouwen en knutselen registreert zich onder de categorie 'mechaniek' en wie z'n lichaam in de strijd werpt, als danser of clown, kiest voor 'performance'. Het idee is dat Greenpeace dan jouw tekening, slogan, machine of andere fantasie kan gebruiken voor een van z’n acties.

Je kan je concept indienen tot en met 16 augustus. De beste ideeën zullen voorgesteld worden tijdens de Rock the Ring- festival op 11 september.

Het wedstrijdreglement vind je op de website

www.greenpeace.be
. Vragen kan je ook stellen via rock.thering@greenpeace.org.

Melody De Visscher

© Vivat.be 2020