Veilig liften in Europa

Denk je dat liften altijd gevaarlijk is? Wel dan heb je het mis, want tegenwoordig kan je veilig met een vreemdeling op pad trekken. Men noemt dat Carpooling en daarvoor hoef je zelfs niet meer je duim op te steken.


Liften en Carpooling hebben hetzelfde doel, maar er bestaat een groot verschil tussen de twee. Liften doe je vanaf de rand van een straat of een autosnelweg. Je strekt je arm, steekt je duim op en wacht op een lieve automobilist die je gratis naar je bestemming rijdt.
Carpooling doe je gezellig van thuis, vanachter je computer. Je surft naar www.taxistop.be of www.carpool.be en daar krijg je een lijst met de ingeschreven bestuurders die hun auto graag met een passagier willen delen.
Je kan samen chatten vooraleer je een afspraak vastlegt en dat maakt carpooling een pak veiliger dan liften.
Een ander groot verschil is dat je de samen de brandstofkosten deelt. In een vorig artikel rekenden we hoeveel je jaarlijks kan besparen op je huis-werktrajecten. Als bestuurder maak je echt aanzienlijke besparingen. Ook als passagier is het interessant,  zeker als je grote afstanden aflegt. Stel je voor dat je in de zomer naar Spanje wil trekken. Wel, dat kan ook via Taxistop. De dienst Euro-Stop geldt voor heel Europa. Brussel-Berlijn, Antwerpen-Lissabon, Oostende-Saint-Tropez, ... vragen maar! Had je een weekend in Parijs gepland, maar heb je de Thalyspromotie gemist, dan heb je hier een kant-en-klare oplossing. En met het geld dat overblijft dankzij de carpooling kan je nog extra shoppen!

www.taxistop.be

Melody De Visscher
 

© Vivat.be 2020