Pro Vélo: hét adres voor de fietsers

Pro Vélo is een organisatie die hulp verleent aan overheden, scholen, bedrijven en particulieren om de fiets in de beste omstandigheden te gebruiken. Ze biedt diensten zoals verhuur, kleine herstellingen en graveringen tegen diefstal, maar ook stages, gegidste tochten en een heleboel nuttige informatie over fietsen.


Fietsen is gezond, praktisch en milieuvriendelijk. Of je nu net begonnen bent of al lang verslaafd bent aan tweewielers, je moet absoluut Pro Vélo leren kennen. De organisatie is zeer behulpzaam voor fietsers. Ze verleent diensten aan zowel de overheid, scholen, bedrijven als particulieren. Haar doel? Dat iedereen de fiets op een veilige en comfortabele manier gebruikt.

Een heleboel diensten

Pro Vélo biedt private en publieke gegidste tochten in Brussel rond verschillende thema's zoals architectuur, bier en brouwerijen, cafés en stripverhalen, kastelen en abdijen, enzovoort. Het tempo is rustig en de afstanden blijven onder de 25 km. Iedereen kan dus gerust deelnemen.

Je kan ook Pro Vélo contacteren om een fiets te huren. Je krijgt de keuze tussen een klassieke tweewieler, een elektrisch model of een vouwfiets. En als je kinderen hebt (tussen 4 en13 jaar) kan je ze ook inschrijven op een fiets- en multisportstage.

Ook bedrijven kunnen bij Pro Vélo terecht. De organisatie adviseert hen hoe ze werknemers kunnen aanmoedigen om met de fiets naar het werk te komen. Het is fiscaal voordelig en verbetert het imago van het bedrijf. Bovendien tonen alle studies aan dat fietsen positieve effecten heeft op de gezondheid en dit vanaf een half uurtje fietsen per dag! De levensverwachting stijgt met 2 jaar, risico's en ongevallen inbegrepen. Een fietspolitiek binnen een bedrijf is dus een grote 'plus' voor de ondernemers, want het betekent minder zieke werknemers!

In aanvulling op deze dienst biedt Pro Velo nog opleidingen in het verkeer, Bike Coaching en zelfs teambuilding. De ondernemingen kunnen ook rechtstreeks bij de organisatie fietsen huren voor een korte of lange termijn (1 dag-36 maanden).

Tot slot is Pro Vélo ook het adres voor kleine herstellingen, graveringen tegen diefstal en informatieve brochures. Alles wat de fietser nodig heeft!

www.provelo.org

Melody De Visscher

© Vivat.be 2020