Primeur: bakfietsdelen met Cambio

In Gent is Cambio gestart met een pilootproject ‘Bakfietsdelen’, een primeur in Europa. Sinds 11 mei kunnen de Gentenaars dus gebruikmaken van bakfietsen voor hun boodschappen, om materiaal te verhuizen, voor een uitstap met de kinderen, … .


Op vrijdag 11 mei lanceerde Cambio in Gent een pilootproject ‘Bakfietsdelen’. De Gentenaars kunnen aan de standplaatsen Poel en Visserij een stabiele vierpuntsbakfiets afhalen voor gebruik.

Reserveren kan even gemakkelijk als bij een Cambio-auto, met één verschil: de bakfietsen kan je niet telefonisch maar enkel via de website reserveren. Daarna kan je met je kaart op de gekozen standplaats een kluis openen, er de sleutels van je bakfiets nemen en meteen vertrekken. Met de bakfietsen betaal je enkel de uitleentijd. Het kost je 1,75 euro per uur, met een maximum van 15 euro per dag. 

Bedoeling van dit kleine pilootproject is na te gaan of en hoeveel vraag er is naar de bakfiets als ecologisch transportmiddel in de stad. Cambio hoopt de bakfietsen ook na afloop van dit proefproject te kunnen blijven aanbieden.

Het project is een samenwerking tussen Cambio, Max Mobiel en het Gents MilieuFront.

Meer info:

www.testbak.be

www.cambio.be

Melody De Visscher
 

© Vivat.be 2020