Minder dan vijf kilometer?

'Mijn korte ritten' is een campagne die je uitdaagt om je korte verplaatsingen zonder auto af te leggen. Naar de sportclub gaan, winkelen, kinderen afhalen van school, naar werk gaan... kan te voet of met de fiets!
 


Mobiel 21 organiseerd van 21 maart tot 21 april de campagne 'Mijn korte ritten'.

De bedoeling is om de korte ritten te voet of met de fiets af te leggen.

De campagne is bestemd voor de gemeenten, groepen en groepsleden. Alle mogelijke groepen komen in aanmerking: raden, verenigingen, groepjes vrienden, bedrijven en buurtcomités. Kortom: iedereen die zijn korte ritten meer wil stappen en fietsen.

De inschrijvingen voor de gemeenten zijn al van start. Ze worden momenteel opgeroepen om de campagne organisatorisch te ondersteunen en er uitgebreid over te communiceren naar de verschillende groepen in hun gemeente.

De groepen en groepsleden zullen tot 10 januari moeten wachten om zich in te schrijven. Ze zullen kunnen aansluiten bij een deelnemende groep of gemeente.

Hoe werkt het?

Je engageert je om gedurende de campagneperiode 20% van je korte autoverplaatsingen te vervangen door stappen en fietsen. Je krijgt van je groepsleider een logboekje, het zogenaamde korterittencontract.

Je noteer dan dagelijks je uitgespaarde autokilometers in het logboekje. Aan het einde van de campagne geef je het logboekje aan je groepsleider.

Je kan je uitgespaarde autokilometers ook dagelijks bijhouden op

www.mijnkorteritten.be
. Telkens als je je ritten online toevoegt, zie je de geboekte winst voor het milieu, je gezondheid en je portemonnee.

Als je je inschrijft, maak je ook automatisch kans om een leuke prijs te winnen!

© Vivat.be 2020