Met belgerinkel naar de winkel 2012

Op 5 mei gaat de grootste fietscampagne van Vlaanderen van start! 'Met Belgerinkel naar de Winkel 2012' geeft je goede redenen om op de fiets te springen: niet alleen verleen je je gezondheid en het milieu een gunst, maar door deel te nemen, kan je ook een splinternieuwe fiets winnen!


'Met belgerinkel naar de winkel' is een initiatief van Bond Beter Leefmilieu, UNIZO en de Christelijke Mutualiteit, met de steun van de Gezinsbond en de Fietsersbond.

Dit jaar start de 11e editie op 5 mei en ze loopt tot 9 juni. Hoe neem je deel? Je moet eerst nagaan of je gemeente meedoet op de website van de campagne. Dan haal je je spaarkaart bij één van de deelnemende handelaars (je herkent hen aan de affiche in de etalage) en mag je beginnen trappen! Telkens je met de fiets boodschappen doet in een deelnemende winkel krijg je een stempel op je spaarkaart. Met 7 stempels kan je deelnemen aan de tombola in je gemeente en kans maken op een splinternieuwe Achiellefiets. Met een volle spaarkaart kan je bovendien een exclusief spaarproduct bestellen voor een heel voordelige prijs. De volle spaarkaarten deponeer je in de spaardoos bij een deelnemende handelaar.

In 2011 sprongen 88.000 Vlamingen meer dan één miljoen keer op de fiets tijdens 'Met Belgerinkel naar de winkel'. Fietsers uit meer dan 200 Vlaamse steden en gemeenten bespaarden samen 4,5 ton CO2. De organisatoren van de campagne beloonden hen met 250 Oxfordfietsen en vijf romantische fietsweekends in Parijs.

www.belgerinkel.be

Melody De Visscher

© Vivat.be 2020