Leuven geeft het woord aan de Leuvenaars!

De stad Leuven lanceerde eind augustus de campagne 'Leuven Overmorgen'. Ze vraagt haar inwoners om hun ideeën te geven over de toekomstige mobiliteit, huisvesting en voedselvoorziening in de stad. Om de mensen te helpen bij hun taak stelt de stad een heleboel gratis activiteiten voor.


Op 28 augustus 2011, autovrije zondag, lanceerden de stad Leuven en het Netwerk Duurzaam Leuven de campagne ‘Leuven Overmorgen’. Met deze campagne riepen ze de Leuvenaars op om mee na te denken over hun toekomst in de stad. Hoe willen ze hun mobiliteit, huisvesting en voedselvoorziening in Leuven organiseren? Willen ze minder wagens en meer fietsen? Wat is een aangename woonwijk voor hen? Willen ze meer biovoedsel vinden op de markt en in de winkels?

Leuven moedigt de inwoners aan om met hun buren, vrienden en collega's hun ideeën neer te zetten. Dit kan in een verslag, een collage, een tekening, een filmpje of een maquette, ... . Om hen daarmee te helpen, stelt de stad activiteiten voor zoals een gratis workshop camera en montage, een opleiding om een woonkamergesprek in goede banen te leiden en een workshop toekomstbeeld. Ze geeft ook ruimte aan lezingen, films en andere leuke acties.

Alle ideeën zullen op vrijdag 16 december 2011 aan een panel met Leuvense politici, academici en zakenmensen worden gepresenteerd. De beste filmpjes en tekeningen zullen in Museum M worden tentoongesteld. Voorts zal de stad Leuven deze ideeën ook de komende jaren als inspiratiebron gebruiken bij nieuwe projecten en beleidsnota’s.

Meer informatie vind je op

www.leuven.be/leuvenovermorgen
en inschrijven kan via overmorgen@leuven.be of tel. 016 27 24 06.

Melody De Visscher

© Vivat.be 2020