Hoeveel CO2 stoot je uit met...

Een vliegtuig, een wagen of een rol toiletpapier? Dat kan je allemaal opzoeken op een How much CO2 is created by? een applicatie van een zeer grafische website.

 


Op How much CO2 is created by? ontdek je op een visuele manier hoeveel CO2 verbonden is aan het gebruik van een bepaald product of een bepaalde dienst. Je kan kiezen tussen verschillende rubrieken, zoals energie, eten en drinken, transport, internet, enzovoort.
Zo leer je bijvoorbeeld dat gsm-gesprek van één minuut 57g CO2 uitstoot, dat één jaar stofzuigen zo'n 83 kg produceert en een wagen verantwoordelijk is voor 5,1 ton CO2!

Je leert er ook dat de productie van een laptop evenveel verbruikt als 12 zwembeurten in het plaatselijke zwembad. Dat je voor een jaar e-mails lezen 160 liter sinaasappelsap kan kopen.

De makers van de site gaan ervan uit dat een duidelijk visueel concept kan helpen om complexe thema's te verduidelijken en bespreekbaar te maken. De website kan een aantrekkelijke tool zijn om een gesprek rond energieverbruik in te leiden of te illustreren.

Geen slecht idee!

http://visualization.geblogs.com/visualization/co2/#/flights_NY_Miami

© Vivat.be 2020