Groene GSM? Bij Sony Ericsson!

Sony Ericsson ontwerpt pionier-telefoons die minder schadelijk zijn voor het milieu. Ze zijn gepland, geproduceerd, getransporteerd en gerecycleerd om de totale levenscyclus van het product te verbeteren.
 


De Sony Ericsson GreenHeart™-portfolio introduceert groene innovaties die de totale impact van telefoons op het milieu vermindert zonder in te leveren op stijl of functionaliteit.

De pionierproducten van GreenHeart™ waren de C901 GreenHeart™ en Naite. Nu bestaat er ook de Aspen, Hazel, Elm en een nieuwe Bluetooth Noise Shield Handsfree VH700.

De 'groene kern' van de GreenHeart™-telefoons is het resultaat van een al lang bestaande commitment van het merk om het gebruik van ongewenste stoffen te elimineren uit het productontwerp en het productieproces.

Sony Ericsson koos bijvoorbeeld voor een elektronische handleiding in plaats van de standaard papieren versie. Een elektronische handleiding levert een papierbesparing op van meer dan 90% en vermindert de impact op het milieu door het transport van het eindproduct tot en met de (veel compactere) verpakking.

De telefoons zijn gemaakt van minimaal 50% gerecycleerd plastic een een geoptimaliseerde display-lichtsensor die minder energie verbruikt.

De verf is op waterbasis, die de blootstelling aan vluchtige organische stoffen (VOC) verlaagt.

De totale CO2-uitstoot van de telefoon is met 15% teruggedrongen.

Meer info over de GreenHeart™-producten vind je op

www.sonyericsson.com/GreenHeart

© Vivat.be 2020